Vesti 12.09.

Pozivaju se roditelji sa teritorije Mesne zajednice “Dunav” Bačka Palanka čija su deca upisala prvi razred osnovne škole, da preuzmu paket školskog pribora. Paket se može preuzeti u prostorijama Mesne zajednice u ulici Ive Lole Ribara broj 25, do 13. septembra u vremenu od 08:00 do 15:00 časova. Na uvid je potrebno doneti ličnu kartu i potvrdu škole o upisanom prvom razredu.

Crveni krst Bačka Palanka obeležiće Svetski dan prve pomoći u petak 13. septembra, u centru grada, tačnije ispred platoa, sa početkom u 09:30. U pitanju je simulacija saobraćajne nesreće u kojoj će volonteri prikazati važnost učenja prve pomoći. Svetski dan prve pomoći u 2019. godini skreće pažnju na to da prva pomoć treba da bude dostupna svima, bez obzira na rasu, pol, uzrast i pripadnost bilo kom društvenom sloju ili grupi. Svako od nas može biti u prilici da mu je potrebna prva pomoć. Što veći broj građana u lokalnoj zajednici, zna da pruži prvu pomoć, time je naše životno okruženje bezbednije.

 Centar za podsticajnu negu iz Novog Sada poziva sve roditelje dece sa smetnjama u razvoju od navršene druge godine sa prebivalištem na teritoriji Opštine Bačka Palanka, da u subotu 28. septembra dođu sa svojom decom u prostorije Crvenog krsta u Bagremari radi obavljanja besplatnog testiranja i procene dece. Planirana je: Besplatna procena senzomotornog i kognitivnog razvoja, Besplatni skrining test na autizam (deca starosti do 36 meseci) i Besplatna procena rizika ADHD-a odnosno poremećaja pažnje i koncentracije. Testiranje i procenu vrše terapeuti Centra za podsticajnu negu Jasenka Lazić i Dejana Knežević. Početak testiranja je planiran za 10:00 časova. Zainteresovani za testiranje mogu da se jave na telefon 064/502-99-11. Rok za prijavu je 23. septembar. 

Nadležna komisija pri opštinskoj upravi Bačke Palanke raspisala je konkurs za dodelu stipendija učenicima i studentima na teritoriji Opštine Bačka Palanka u školskoj 2019-2020. godini. Stipendija za učenike srednjih škola iznosi 4000,00 , a za studente 5000,00 dinara mesečno. Prijave na konkurs za učenike srednjih škola podnose se do 09. oktobra, a za studente od 09. oktobra do 09. novembra, ove godine. Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji možete pronaći na sajtu backapalanka.rs.

Do kraja dana pretežno oblačno, uz ređu pojavu slabe kiše. Maksimalna dnevna temperatura 27 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci, nakon svežeg jutra, sunčano i prijatno toplo vreme. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura 13, a maksimalna u toku dana 27 stepeni. U narednim danima više sunčanih sati, bez značajnije oblačnosti i bez padavina.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.