Vesti 10.09.

Danas je i zvanično počela isplata prvog dela penzija za avgust, za korisnike PIO Fonda. Klijenti banaka, korisnici ovih penzija, novac mogu da podignu na šalterima svih ekspozitura.

Sutra, 11. septembra, u prostorijama Crvenog krsta, Jugoslovenske armije 23, biće sprovedena još jedna celodnevna akcija dobrovoljnog davanja krvi. Krv se može dati od 08:00 do 12:00 i od 14:00 do 18:00 časova. Druga i poslednja akcija u ovom mesecu biće sprovedena 26. septembra u Mladenovu i Karađorđevu.

Turistička organizacija Bačka Palanka ove godine organizuje manifestaciju „Zlatni kotlić“ na čardi Florida, u nedelju, 22. septembra, sa početkom u 15:30. Kao i obično postoje dve discipline, kuvanje riblje čorbe i ribljeg paprikaša. Svi koji žele da učestvuju i pokažu svoje kulinarske sposobnosti, treba da popune prijavu i uplate kotizaciju koja iznosi 4000,00 dinara, za ekipu do šest članova. Rok za prijavu je 17. septembar, a sve dodatne informacije, prijave i broj žiro računa za uplatu možete dobiti putem mejla koordinator@toobap.rs ili putem telefona 6042 151.

Planinarsko društvo „Ravničar“ iz Bačke Palanke obeležiće „Dan pešačenja“, 14. septembra, šetnjom i druženjem. Naime, Ravničar poziva Palančane da u subotu četrnaestog što više ljudi dođe na plato u centru grada u 09:30, odakle će svi zajedno krenuti, peške do izletišta Bagremara. Na krajnjoj destinaciji biće upriličen doček, osveženje i dečije igre. Dan pešačenja je zabavan i jednostavan način da, u najboljem društvu istražite radost hodanja, poručuju iz ovog društva.

Fudbaleri Bačke su juče na stadionu Slavko Maletin Vava pretrpeli još jedan poraz, ovog puta od ekipe Žarkovo sa 0:2. Za vikend su odigrane utakmice trećeg kola Opštinske lige Bačka Palanka. Postignuto je trideset i pet golova, a evo kako su prošli klubovi iz naše opštine: Neštin-Proleter iz Karađorđeva 6:1, Orlovi Bačka Palanka-Bačka 1945 Bačka Palanka 1:2, Bačka Despotovo-Soko Nova Gajdobra 5:1 i Naša Zvezda Silbaš-Mladost Mali Bač 5:0. U ovom kolu slobodan je bio Borac iz Vizića.

Drugo kolo KUP-a Srbije, na teritoriji Vojvodine, odbojkašice Panonije su odigrale u Somboru protiv ekipe  Volleystars-a i trijumfovale na gostujućem terenu rezultatom 3:1. Naredni, a ujedno i polufinalni meč Panonke će odigrati u Bačkoj Palanci 14.septembra u 16:30 u velikoj sali SC Tikvara protiv prvoligaške ekipe ŽOK Novi Sad.

Do kraja dana pretežno sunčano i toplo. Maksimalna dnevna temperatura 25 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci vreme slično današnjem, ali toplije. Vetar slab I umeren, istočni i jugoistočni. Jutarnja tempeartura 13, a maksimalna u toku dana 28 stepeni. Narednih desetak dana suvo i toplo.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.