Vesti 09.09.

Iz JKP Komunalprojekt obaveštavaju građane Sinaja i Nove Palanke da će sutra, 10. septembra, u period od 08:00, a najkasnije do 14:00 časova doći do privremenog prekida vodosnabdevanja, u ovim delovima Bačke Palanke, zbog izvođenja radova. Preporuka je da građani na vreme obezbede sopstvene rezerve vode.

Danas je, po odluci direktora USR Tikvara, Darka Božovića, a zbog vremenskih uslova, zatvorena sezona kupanja na bazenu u Bačkoj Palanci.

Pozivaju se roditelji sa teritorije Mesne zajednice “Dunav” Bačka Palanka čija su deca upisala prvi razred osnovne škole, da preuzmu paket školskog pribora. Paket se može preuzeti radnim danima u prostorijama Mesne zajednice u ulici Ive Lole Ribara broj 25, od danas do 13. septembra u vremenu od 08:00 do 15:00 časova. Na uvid je potrebno doneti ličnu kartu i potvrdu škole o upisanom prvom razredu.

Nadležna komisija pri opštinskoj upravi Bačke Palanke raspisala je konkurs za dodelu stipendija učenicima i studentima na teritoriji Opštine Bačka Palanka u školskoj 2019-2020. godini. Uslovi za prijavu su: da je učenik srednje škole ili student na fakultetu čiji je osnivač Republika Srbija i da ima najmanju prosečnu ocenu iz predhodnih godina školovanja 4,50, odnosno najmanju prosečnu ocenu iz predhodnih godina studija 8,00, da ima prebivalište na teritoriji Opštine Bačka Palanka, da nije ponovio razred u školi, odnosno obnovio godinu na studijama i da nije korisnik kredita ili stipendije po drugom osnovu. Stipendija za učenike srednjih škola iznosi 4000,00 , a za studente 5000,00 dinara mesečno. Prijave na konkurs za učenike srednjih škola podnose se od danas do 09. oktobra, a za studente od 09. oktobra do 09. novembra, ove godine. Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji možete pronaći na sajtu backapalanka.rs.

U Galeriji Kulturnog centra, danas, sa početkom u 19:00 časova biće otvorena izložba slika Ane Cvejić iz Beograda pod nazivom “Novi svetski poredak”. Kombinovanjem tehnike velikog formata, pod provokativnim nazivom, kako sama autorka priznaje, hvata se u u koštac sa dešifrovanjem emocija modernog čoveka . Izložba je otvorena do 26. septembra.

Fudbaleri Bačke danas, u okviru osmog kola Prve lige Srbije, na stadionu Slavko Maletin Vava u Bačkoj Palanci dočekuju ekipu Žarkova. Meč počinje u 19:00 časova. Četvrto kolo Vojvođanske lige Sever odigrano je za vikend. Od ekipa iz naše opštine povoljan rezultat su ostvarili Krila Krajine na gostovanju u Somboru protiv Radničkog bilo je 2:3 i ČSK Pivara u Bačkom Petrovcu protiv Mladosti, takođe, 2:3. Stari Grad je u Pačiru protiv Bačke odigrao bez golova. Od ekipa iz naše opštine, u Područnoj fudbalskoj ligi Sombor, Budućnost iz Mladenova je ostvarila nestvarnu pobedu protiv Kulpina bilo je 11:1, Borac 46 iz Obrovca je savladao Tvrđavu sa 4:2, Budućnost iz Paraga-Žak sa 5:0, Hercegovac-Rusin sa 2:0, Vojvodina iz Tovariševa minimalnim rezultatom 1:0 Kordun iz Kljajićeva, a Slavija iz Pivnica i Radnički 1918 iz Ratkova su odigrali nerešeno 1:1.

Do kraja dana promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna dnevna temperatura 26 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra malo do umereno oblačno, suvo i toplo. Vetar slab i umeren, istočni i severoistočni. Jutarnja temperatura 12, a maksimalna u toku dana 26 stepeni. U narednim danima ostaje umereno oblačno, bez padavina, uz postepeni porast temperature vazduha.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.