Vesti 06.09.

Zbog planiranih radova u elektromreži, sutra 07. septembra, povremeno bez električne energije od 09:00 do 13:00 časova u Bačkoj Palanci, tačnije u ulicama Đure Jakšića , Milana Kurepe kao i Poslovni centar i hotel Central, Opština, Sud, zgrade Komiteta, SDK, DDOR-a i Pošte.

Pozivaju se roditelji sa teritorije Mesne zajednice “Dunav” Bačka Palanka čija su deca upisala prvi razred osnovne škole, da preuzmu paket školskog pribora. Paket se može preuzeti radnim danima u prostorijama Mesne zajednice u ulici Ive Lole Ribara broj 25, od 09. do 13. septembra u vremenu od 08:00 do 15:00 časova. Na uvid je potrebno doneti ličnu kartu i potvrdu škole o upisanom prvom razredu.

Nadležna komisija pri opštinskoj upravi Bačke Palanke raspisala je konkurs za dodelu stipendija učenicima i studentima na teritoriji Opštine Bačka Palanka u školskoj 2019-2020. godini. Uslovi za prijavu su: da je učenik srednje škole ili student na fakultetu čiji je osnivač Republika Srbija i da ima najmanju prosečnu ocenu iz predhodnih godina školovanja 4,50, odnosno najmanju prosečnu ocenu iz predhodnih godina studija 8,00, da ima prebivalište na teritoriji Opštine Bačka Palanka, da nije ponovio razred u školi, odnosno obnovio godinu na studijama i da nije korisnik kredita ili stipendije po drugom osnovu. Stipendija za učenike srednjih škola iznosi 4000,00 , a za studente 5000,00 dinara mesečno. Prijave na konkurs za učenike srednjih škola podnose se od 09. septembra do 09. oktobra, a za studente od 09. oktobra do 09. novembra, ove godine. Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji možete pronaći na sajtu backapalanka.rs.

Turistička organizacija Bačka Palanka ove godine organizuje manifestaciju „Zlatni kotlić“ na čardi Florida, u nedelju, 22. septembra, sa početkom u 15:30. Kao i obično postoje dve discipline, kuvanje riblje čorbe i ribljeg paprikaša. Svi koji žele da učestvuju i pokažu svoje kulinarske sposobnosti, treba da popune prijavu i uplate kotizaciju koja iznosi 4000,00 dinara, za ekipu do šest članova. Rok za prijavu je 17. septembar, a sve dodatne informacije, prijave i broj žiro računa za uplatu možete dobiti putem mejla koordinator@toobap.rs ili putem telefona 6042 151.

U subotnjem izdanju Nedeljnih novina palančani će imati priliku da pročitaju izveštaj sa Skupštine opštine, i tekstove o sajmu finalnih proizvoda iz projekta “Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti”, o Džez, bluz i rok festivalu, odlomak iz knjige Bernarde Jug o tome šta bi voleo raditi i o brojnim sportskim događajima.

Fudbaleri Bačke svoju utakmicu u okvira osmog kola Prve lige Srbije igraju u ponedeljak, 09. septembra, na svom stadionu, protiv ekipe Žarkova. Početak meča je u 19:00 časova. Sva tri kluba iz naše opštine, u sklopu Vojvođanske lige Sever, gostuju u četvrtom kolu. U subotu Krila Krajine i Radnički se sastaju u Somboru, dok se u nedelju u Pačiru sastaju domaća Bačka i Stari Grad, a u Bačkom Petrovcu Mladost i ČSK Pivara. Sve utakmice počinju u 16:30. U Područnoj fudbalskoj ligi Sombor igra se četvrto kolo, u subotu Vojvodina iz Tovariševa-Kordun, a u nedelju Budućnost iz Mladenova-Kulpin, Borac 46 iz Obrovca-Tvrđava, Budućnost iz Paraga-ŽAK, Hercegovac-Rusin i Slavija iz Pivnica-Radnički 1918. Utakmice se igraju od 16:30.

Do kraja dana malo do umereno oblačno i toplo. Maksimalna dnevna temperatura 28 stepena. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda za vikend u Bačkoj Palanci promenljivo oblačno uz pljuskove sa grmljavinom povremeno. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Jutarnja temperatura 16, a maksimalna u toku dana u blagom padu, u subotu 28, u nedelju 26 stepeni. Početkom iduće sedmice pretežno oblačno i svežije, ali bez padavina.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.