Vesti 11.06.

Danas je i zvanično počela isplata prvog dela penzija za maj, za korisnike PIO Fonda. Klijenti banaka, korisnici ovih penzija, novac mogu podići na šalterima svih ekspozitura.

Plansko ispiranje vodovodne mreže u Mladenovu vršiće se od srede do petka, od 07:00 do 14:00 časova. Prilikom izvođenja ovih radova moguć je pad pritiska i pojava kratkotrajnog zamućenja vode u vodovodnoj mreži u ovom naseljenom mestu, poručuju iz JKP Komunalprojekt.

33. sednica Skupštine opštine Bačka Palanka, biće održana sutra, od 10:00 časova, u velikoj sali zgrade opštine. Posle usvajanja zapisnika sa prošle sednice, odbornici će, između ostalog, doneti odluke o prvom rebalansu budžeta opštine za ovu godinu, o završnom računu  budžeta, o izmenama kadrovskog plana Opštinske uprave, odlučivaće se i o Poslovniku Skupštine , o Lokalnom akcionom planu za unapređenje položaja izbeglih, interno raseljenih lica i povratnika po osnovu sporazuma o readmisiji, o imenovanju direktora Javnog komunalnog preduzeće „Komunalprojekt“, a biće reči i o radu i finansiskom planu „Crvenog krsta“ Bačka Palanka i Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih Bačke Palanke za prošlu godinu.

Prema godišnjem planu akcija dobrovoljnog davanja krvi, prva u junu biće sprovedena u Bačkoj Palanci, tačnije u prostorijama Crvenog krsta u ulici Jugoslovenske armije 23, sutra,12. juna. Kao i do sada, akcije u Bačkoj Palanci su celodnevne, zbog stalno uvećanih potreba i traju od 08:00 do 12:00 i od 14:00 do 18:00 časova. Naredna, a ujedno i poslednja akcija dobrovoljnog davanja krvi, u ovom mesecu biće održana u Mladenovu i Karađorđevu 27. juna.

Danas, u galeriji Narodne biblioteke “Veljko Petrović” u Bačkoj Palanci, biće održan koncert najmlađih članova Kluba klasične gitare “Akord” uz pomoć prijatelja, koji će svojim gostovanjem upotpuniti konačni doživljaj. Početak u 20:00 časova, ulaz besplatan.

U subotu, 08. juna, je u organizaciji OK Soko iz Nove Gajdobre, u sportskoj hali u Gajdobri, održan turnir mini odbojke u 8 uzrasnih kategorija.Turnir je otvorio Darko Božović direktor sportskog centra Tikvara. Gost turnira je bio proslavljeni odbojkaški trener i član stručnog štaba reprezentacije Srbije Nedžad Osmankač. Na turniru je učestvovalo 16 klubova i preko 70 ekipa. Najuspesniji klub je Mladost iz Novog Sada. Klub domacin je na drugom mestu po broju osvojenih medalja. OK Panonija iz Bačke Palanke je, takođe, učestvovao na ovom turniru sa tri selekcije. Devojčice 2005. godište su osvojile bronzanu medalju, a 2007. i 2008. godište su zauzele četvrto, odnosno peto mesto.

Do kraja dana pretežno vedro i toplo. Maksimalna dnevna temperatura 31 stepen. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci ostaje pretežno sunčano i za stepen toplije. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Jutarnja temperatura 18, a maksimalna u toku dana 32 stepena. U nastavku nedelje, zadržaće se vedro vreme, a temperatura vazduha će se popeti i do 35 stepeni po Celzijusu.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.