Vesti 12.06.

Zbog planiranih radova u elektromreži sutra, povremeno bez električne energije ostajaće meštani Obrovca i to u ulicama Sime Šolaje od Železničke do kraja prema Njegoševoj i Rade Marjanca od Sime Šolaje do kraja prema Dunavskoj od  8:30 do 13:00 časova.

Danas se vrši tretman suzbijamja komaraca sa zemlje i iz vazduha na području naše opštine. Tretiraju se zaštitni priobalni pojasevi uz Bačku Palanku, Čelarevo i Neštin, iz vazduha, dok se sa zemlje tretiraju naseljena mesta. Upozoravaju se pčelari da je preparat otrovan za pčele, te da košnice zatvore ili premeste pet kilometara od mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje tri dana.

Plansko ispiranje vodovodne mreže u Mladenovu vrši se od danas do petka, od 07:00 do 14:00 časova. Prilikom izvođenja ovih radova moguć je pad pritiska i pojava kratkotrajnog zamućenja vode u vodovodnoj mreži u ovom naseljenom mestu, poručuju iz JKP Komunalprojekt.

 Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja danas je počelo sa isplatom desete rate učeničkih stipendija i kredita, za školsku 2018-2019. godinu. Iznos mesečne rate je 5400,00 dinara.

Udruženje pronalazača i inovatora opštine Bačka Palanka organizuje izložbu sa seminarom u subotu, 15. juna, na izletištu Bagremara u Bačkoj Palanci od 11:00 do 16:00 časova. U isto vreme i na istom mestu, Udruženje žena „Iskra“ iz Čelareva organizuje kreativno druženje. Pokrovitelj ove zajedničke manifestacije je Skupština opštine Bačka Palanka.

Na Adi Ciganliji u subotu, 8. juna, održan je” Trofej Beograda” i prvo kolo mini kajak i pionirska liga Srbije, gde je učestvovalo 26 klubova iz Srbije sa oko 450 takmičara, a među njima i takmičari bačkopalanačkog kajak kanu kluba Tarkett. Sve trke su veslane na distanci od 1000 i 500 metara. Na prvom kolu mini kajak i pionirske lige Srbije veslano je 29 trka, a najmlađi kajakaši Tarketta osvojili su ukupno 7 odličja, 3 zlatne, 3 srebrne i 1 bronzanu medalju. U ukupnom plasmanu 1 kola MKLS kajakaši Tarketta su zuzeli prvo mesto ispred vršnjaka iz šabačke Zorke i Zemuna. Što se tiče pionirske lige takmičenje su završili na 6 mestu.  Za Trofej Beograda je veslano 13 trka i na njemu kajakaši Tarketta nisu bili ništa manje uspešni. Zauzeli su sve ukupno 2 mesto, iza kajakaša šabačke Zorke, a ispred novosadske Vojvodine. Sve trke su veslane na distanci od 500m. Osvojeno je 8 medalja, 3 zlatne, 4 srebrne i 1 bronzana.

Proteklog vikenda, tačnije u nedelju 09. juna, u sportskoj sali „Radulović“ u Titelu je održan drugi Titelski pobednik, pod pokroviteljstvom karate kluba „Crni pojas“ iz Titele i Šotokan saveza Srbije. Na turniru je učestvovalo 20 klubova iz Srbije i jedan iz Rumunije sa ukupno 300 takmičara. Iz karate kluba „Kizami“ nastupilo je 18 takmičara, a osvojen je isti broj medalja i to 4 bronzane, 3 srebrne i 11 zlatnih medalja. Ovo je, ujedno, bilo i poslednje takmičenje u prvom delu sezone, takmičari odlaze na zasluženi odmor, dok mlađe karatiste sleduje polaganje za učenička zvanja, 20. juna u sali osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Do kraja dana pretežno vedro I toplo. Maksimalna dnevna temperature 32 stepena. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda nastavlja se period stabilnog i veoma toplog vremena. Sutra u Bačkoj Palanci jutarnja temperatura 19, a maksimalna u toku dana 34 stepena. Duvaće slab I umeren, jugoistočni vetar.  Do kraja nedelje očekuje nas slično vreme. Prvog dana naredne sedmice stižu nam pljuskovi praćeni grmljavinom i nešto niža temperatura vazduha.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.