Vesti 10.06.

Na ovogodišnjem konkursu iz oblasti kulture, palanački ogranak Matice srpske je dobio sredstva za objavljivanje drugog broja Naučnog zbornika. Redakcija Zbornika će prihvatati radove iz oblasti: društvenih nauka, kulture, umetnosti, obrazovanja, socijalnih pitanja i književnosti, a posebno mesto, odnosno dodatak, će biti opredeljen za radove koji se odnose na doprinos, rad i istoriju opštine Bačka Palanka. Radove treba dostaviti do 01. jula na adresu: matica.srpska.bp@gmail.com. Dodatne informacije oko propozicija možete saznati na 064 16 12 049.

Premijera predstave “Zalažem se za Ministarku”, šaljivog igrokaza prema motivima komedije “Gospođa Ministarka”, čuvenog Branislava Nušića, u izvođenju korisnika i zaposlenih Gerontološkog centra Bačka Palanka, biće održana 14. juna na sceni Gerontološkog centra u 19:00 časova. Želja aktera ove predstave je razbijanje stereotipa u vezi sa starim licima i pokazivanje koliko je snaga duha i volje velika i neuništiva. Pozivaju se Palančani da svojim prisustvom uveličaju ovu premijeru.

Udruženje žena “Majčino krilo” iz Bačke Palanke organizovalo je humanitarnu akciju “Za kosovske kolevke” u okviru koje se prikuplja pomoć za oko 100 beba u Zubinom potoku i Gračanici na Kosovu i Metohiji. Najneophodnije su hrana i oprema za bebe, ali se može donirati i novac, koji će se iskoristiti za kupovinu potrebnih stvari. Akcija prikupljanja pomoći traje do 17. Juna, a za sve podrobnije informacije možete se obratiti na telefon  064 28 40 963.

Poslednje kolo u Srpskoj ligi Vojvodina odigrano je u subotu. Fudbaleriu ČSK Pivare, u jednoj veoma zanimljivoj utakmici, uspeli su da savladaju Radnički iz Nove Pazove sa 4:3 i uz povoljne rezultate iz ostalih mečeva, izbiju na spasonosno 13. mesto na tabeli. Budućnost iz Mladenova, u okviru poslednjeg kola u Vojvođanskoj ligi Sever, nije ostavljala srce na terenu jer im utakmica protiv Mladosti iz Turije nije donosila nikakav pomak na tabeli. Spomenimo samo da su izgubili 2:0 i ostali na pretposlednjem mestu.

Puno golova je postignuto u poslednjem kolu Opštinske fubalske lige Bačka Palanka. Lider na tabeli, Maglić, izgubio je od drugoplasirane Budućnosti iz Gložana sa 2:1, ali redosled na tabeli je ostao isti. Krivanj iz Selenče je sa 6:1 savladao Borac iz Vizića i zauzeo treće mesto u finalnom plasmanu. Naša Zvezda iz Silbaša je slavila protiv Bačke 1945 iz Bačke Palanke bilo je 6:0, Neštin je dobio Bačku iz Despotova sa 3:1, a Mladost, Slaviju sa 6:0.Naredna sezona OFL “Bačka Planka” startuje prve nedelje u septembru mesecu.

Do kraja dana sunčano i toplo. Maksimalna dnevna temperatura 32 stepena. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci veoma slično vreme, pretežno sunčano, možda po koji oblak preleti ali bez padavina. Jutarnja temperatura 18, maksimalna u toku dana 31 stepen. Od srede temperature vazduha u blagom porastu, a jača promena vremena se očekuje oko 17. juna, do tada sunčano i veoma toplo.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.