Vesti 10.10.

  • Danas je počela isplata prvog dela penzija za septembar ove godine, za korisnike PIO Fonda. Klijenti banke, korisnici ovih penzija, novac mogu da podignu na šalterima svih ekspozitura.
  • Meštani Neština sutra će privremeno ostati bez vode, od 08:00 do 14:00 časova, kako nam javljaju iz JKP Komunalprojekt. U pitanju su planirani radovi, a cisterna sa pijaćom vodom biće postavljena u centru Neština, kod mesne zajednice. Preporuka je da stanovnici ovog naseljenog mesta na vreme obezbede sopstevene rezerve vode.
  • Zbog planiranih radova u elektromreži sutra bez električne energije ostaće potrošači u Mladenovu i to Crpka u Mladenovu, Crpka u Bačkom Novom Selu, u ulici Sime Šolaje od Dunavske do kraja, Dunavska od Sime Šolaje do Miloša Obilića i Lovačko Naselje od 10:30 do 12:30. Povremeno sutra bez struje u Čelarevu od 08:30 do 13:30 u ulici Milana Atlagića od početka do kućnog broja 36 i u Pere Kecmana od kućnog broja 11 do broja 15.
  • Danas je održana 108. sednica Opštinskog veća. U nekoliko tačaka izmenjeni su Elaborati o lokacijama za privremeno postavljanje manjih montažnih objekata na javnim površinama u naseljenim mestima Mladenovo, Čelarevo i Pivnice i u dve tačke doneta Rešenja po žalbi građana na rešenja Odeljenja za društvene delatnosti.
  • Nastava u palanačkoj Gimnaziji od juče se odvija redovno, a kako saznajemo došlo je do rešenja problema postavljanja direktora ove škole. Naime za izbor direktora u gimnaziji „20. oktobar“ u Bačkoj Palanci ponovo će biti raspisan konkurs. Ministar prosvete doneo je tu odluku imajući u vidu da je tokom prethodnog konkursa, neblagovremenim sprovođenjem aktivnosti, došlo do probijanja rokova, čime je narušena izborna procedura. Osoba koja je bila direktno nadležna za tu aktivnost bio je pokrajinski podsekretar za obrazovanje Milan Kovačević, koji nije dao saglasnost ni za jednog od predloženih kandidata, već je imenovao v.d. direktora škole. Do raspisivanja novog konkursa za izbor direktora biće kratkotrajan period v.d. stanja.
  •  “Ljubav jednog monaha”, naziv je knjige pesama, palanačkog pesnika Gorana Jovića, čija će promocija biti održana u petak u 19:00 časova u Galeriji Narodne biblioteke “Veljko Petrović”.
  • U nedelju 07.oktobra u Bačkoj Palanci je odigran drugi rukometni turnir Superlige Vojvodine za kadete. Pored palanačkih Lavova učestvovali su i vršnjaci iz RK Bijeljina, RK Radnički 1958 iz Šida i RK Lokomotiva iz Brčkog. U prvoj utakmici, kadeti Bjeljine nisu pružili veći otpor Lavovima pa je rezultat na kraju glasio 32:19. Ni kadeti Radničkog nisu bolje prošli, bilo je 23:7 za Palančane. U trećoj utakmici jedno vreme je postojala rezultatska neizvesnost, ali na kraju Lavovi trijumfuju sa 31:21, iako je utakmica zvanično završena službenim rezultatom 10:00 u korist Lavova, jer su za ekipu iz Brčkog nastupali i igrači stariji od 2002. godišta.
  • Do kraja dana pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Maksimalna dnevna temperatura 25 stepena po Celzijusu. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra nas očekuje vreme identično današnjem. Čak se podudaraju vrednosti jutarnje temperature 9 i maksimalne u toku dana 25 stepeni po Celzijusu. Pretežno sunčano, suvo i toplo vreme predviđa se i u narednih nekoliko dana. Temperatura vazduha u nedelju i ponedeljak niža za dva do tri stepena.
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.