Vesti 09.10.

  • Danas je u maloj sali Skupštine opštine, predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica  potpisao Ugovore o donaciji građevinskog materijala za adaptaciju kuća za pet porodica izbeglih i raseljenih lica. Lokalna samouprava opštine Bačka Palanka, iz svog budžeta a kroz Lokalni akcioni plan za utvrđivanje položaja izbeglih, interno-raseljenih lica i povratnika u opštinu Bačka Palanka za period 2014 – 2018. godine, opredelila je sredstva u vrednosti od 1.800.000,00 dinara. Na osnovu Javnog poziva od 18. maja 2018. godine  svaki od pet korisnik dobiće  paket građevinskog materijala u vrednosti od  360.000,00 dinara.
  • Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je raspisao Javni konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje troškova kontrole i sertifikacije organske proizvodnje, kao i nabavku priključne mehanizacije za organsku proizvodnji na teritoriji AP Vojvodine u 2018. godini. Sredstva namenjena po ovom konkursu predviđena su za sufinansiranje do 80% podrške od plaćenog iznosa. Za realizaciju je predviđeno ukupno deset miliona dinara, dok je maksimalni iznos sredstava po jednoj prijavi milion dinara. Prijave za konkurs podnose se zaključno sa 01. novembrom ove godine, a mogu se preuzeti sa sajta psp.vojvodina.gov.rs ili u prostorijama Pokrajinskog sekreterijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Sve informacije u vezi konkursa mogu se dobiti i putem telefona 487-4601.
  • U Galeriji Kulturnog centra Bačka Palanka, u petak je otvorena  izložba slika Ivane Ivanović. Zvanje akademskog umetnika stekla je 2014. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu. Master studuje završila je na Fakultetu za medije i komunikacije. Članstvo u ULUS-u stekla je 2017. godine, a početkom 2018. godine i zvanje samostalnog umetnika. Tema ove izložbe predstavlja omaž finskom umetniku, interpretiran kroz kolorit svetlosti kao simbol života.
  • Treći po redu „Palanački noćni pazar“ održaće se 13.oktobra u Uskoj ulici sa početkom u 16 časova i trajaće do 23.00 časa. Posetioci će moći probati i kupiti proizvode od mesa, slatke i slane proizvoda razne vrste sira, zatim biće tu unikatnog nakita i garderobe,  proizvoda od kože i keramike, zanatskog piva, domaće rakije i vina, više vrsta meda. Učesnici dolaze iz Kovilja, Kucure, Bačkog Petrovca, Futoga, Novog Sada, Bečeja, Suseka, Neština i Bačke Palanke, a svi zainteresovani građani mogu se prijaviti na mail: palanackipazar@gmail.com.
  • U subotu 06. oktobra odigran je u šah klubu u Bačkoj Palanci redovni mesečni brzopotezni turnir.Učestvovao je 31 igrač . Igrano je 13 kola po švajcarskom sistemu parovanja. Jak sastav turnira potvrđuje učešće 2 fide majstora 10 majstorskih kandidata i 19 šahista različitih kategorija. Prvo mesto osvojio je Milomir Tovilović sa 10,5 poena, drugo Miljan Ostojić sa 9,5, a treće sa, takođe, 9,5 poena Dušan Mladenović. Na turniru su igrali i 5 omladinaca ,a najuspešniji su bili Petar Kovač sa 7,5 i Petar Ristanić sa 6,5 poena. Sledeći turnir je zakazan za 3. novembar.
  • Do kraja dana pretežno sunčano, suvo i toplo za ovo doba godine, Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Maksimalna dnevna temperatura 25 stepeni po Celzijusu. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci, vreme slično današnjem, mirno, sunčano i toplo. Jutarnja temperatura 8, a maksimalna u toku dana 24 stepena. Period stabilnog i toplog vremena nastavlja se sve do kraja ove nedelje, za sada prognozirane najviše temperature u toku dana neće biti ispod 23 stepena po Celzijusu.
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.