Vesti 11.10.

  • Štrajk prosvetnih radnika u Srbiji je zamrznut do pred kraj novembra, kako smo saznali od predsednika opštinskog odbora Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Stevana Jurića. Tada će se videti, u predlogu budžeta za narednu godinu, da li je implementirano ono što su se dogovorili sa ministarstvom finansija. Podsećamo, u devetu platnu grupu trebalo bi da pređu odeljenske starešine, računajući tu i učitelje i učiteljice, pedagoški radnici koji rade u otežanim uslovima, oni koji rade sa decom sa posebnim potrebama i oni koji imaju određena pedagoška zvanja. Zatim, ministarstvo prosvete treba da donese pravilnik o razrednim starešinama i da se pojednostavi pravilnik o sticanju pedagoškog zvanja, koji je, po mišljenju sindikata, preobiman i prezahtevan.
  • U organizaciji Kulturnog centra Bačka Palanka u sali Gradskog bioskopa i ove godine održava se Pozorišna jesen, sa predstavama za decu i odrasle, u periodu od 11. oktobra do 17. novembra. Danas od 20:00 časova, priliku da bude prva predstava ove jeseni ima urnebesna komedija „Bračni prevrtljivci“ rađena po motivima filma „Klub prvih žena“, a po scenariju Cileta Nemarevića. U glavnim ulogama Olga Odanović, Sonja Knežević i Miloš Đorđević. Cena ulaznice za ovu predstavu je 400,00 dinara. Prva predstava za decu, u oviru Pozorišne jeseni, biće odigrana u subotu sa početkom u 17:00 časova, a u pitanju je „Tužno pače“ u izvođenju dramskog studija „Teatrić“. Cena ulaznice za sve dečije predstave je 100,00 dinara.
  • Povodom slave hrama Pokrova Presvete Bogorodice, Crkvena opština Bačka Palanka organizuje duhovne svečanosti, koje traju do 13. oktobra, pod nazivom “Pod pokrovom Bogorodice”. Danas u Narodnoj biblioteci „Veljko Petrović“ sa početkom u 19:00 časova, predavanje na temu „Značaj crkve u našem životu“ održaće Dragoslav Bokan, reditelj, publicista i kulturolog.
  • Minulog vikenda počela je sezona u takmičenjima Košarkaškog saveza Vojvodine. Kadeti 2003. godište Košarkaškog kluba „Feniks“, su u prvoj utakmici dočekali ekipu Petrovgrad iz Zrenjanina. Iako su gosti važili za favorita, na kraju rezultat je bio više nego povoljan za domaću ekipu 69:59. U sledećoj utakmici ova generacija dočekuje vršnjake iz Kule, ekipu Hajduka. Meč se igra u nedelju 14. oktobra u hali USR Tikvara od 17:30. Pioniri Feniksa gostovali su u Novom Sadu ekipi NS Basketa i tom prilikom izgubili sa 82:64. I oni će u nedelju odigrati svoj meč u USR Tikvara ali u 15:30. Šampionska generacija Feniksa 2008. godište odigrala je, prošlog vikenda, svoju premijernu utakmicu u novoj sezonu u Novom Sadu protiv ekipe Sloboda Neos i ostvarila ubedljivu pobedu sa 44:6.
  • Do kraja dana, pretežno sunčano, suvo i toplo. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Maksimalna dnevna temperatura 25 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra nas očekuje još jedan sunčan i lep dan. Jutarnja temperatura 10, a maksimalna u toku dana 25 stepeni. I dalje se nalazimo pod uticajem visokog vazdušnog pritiska koji obezbeđuje stabilno i sunčano vreme, koje će potrajati još najmanje pet dana i donosi blagodet Miholjskog leta u Bačku Palanku.
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.