Vesti 10.06.

Danas je i zvanično počela isplata penzija za maj mesec ove godine, za penzionere Republičkog Fonda za Penzijsko i invalidsko osiguranje iz kategorije zaposlenih. Klijenti banaka, korisnici ovih penzija , novac mogu da podignu na bankomatima i šalterima svih ekspozitura.

Od danas do 16. juna ispiranje vodovodne mreže u Mladenovu u pre podnevnim satima. U toku ispiranja može doći do privremenog smanjenja pritiska ili zamućenja vode, poručuju iz jedinice Vodovod I kanalizacija pri Komunalprojektu.

Na 46. Sednici Opštinskog veća, održanoj juče, utvrđen je Predlog Lokalnog akcionog plana zapošljavanja Opštine Bačka Palanka za period od 2021. do 2023. godine i predlog  odluke o izradi i izmena i dopuna Plana detaljne regulacije bloka 100 i delova blokova 94 i 101 u Bačkoj Palanci, koji su upućeni Skupštini opštine na dalje razmatranje. Članovi veća su doneli Zaključak o sprovođenju postupka i utvrđivanju Programa javne rasprave o nacrtu Lokalnog akcionog plana za Rome u našoj opštini za priod od 2021 do 2025. godine. Javna rasprava po ovom pitanju biće sprovedena od 15. juna do 05. jula, a sam nacrt će biti predstavljen na javnoj prezentaciji 21. juna u 13:00 časova u velikoj sali zgrade Opštine Bačka Palanka.

Tretmani suzbijanja komaraca sa zemlje i iz vazduha na teritoriji naše opštine vršiće se od danas do 17. juna u skladu sa povoljnim meteorološkim uslovima, poručuju iz Ciklonizacije. Zaštitne zone uz Dunav tretiraće se iz vazduha dok će se kontinentalne naseljene zone tretirati sa zemlje preparatima koji su toksični za pčele, te se upozoravaju pčelari da košnice ili zatvora ili uklone najmanje pet kilometara od mesta tretiranja.

U Gradskom bioskopu, danas, u petak i subotu od 19:00 časova biće prikazan švedski animirani film „Bezrepi Pele“. Film je sinhronizovan na srpski jezik. Istim danima od 21:00 čas biće prikazana francuska komedija „Kako biti dobra supruga“. Cena ulaznice je 250 dinara i moći će da se kupe na blagajni bioskopa koja će biti otvorena u dane projekcije od 15:00 časova.

Naredne srede, 16. Juna u 18:00 časova biće održana radionica „Nacrtaj bajku“, za decu od 5 do 12 godina. Moderator radionice je Nenad Neša Živkov. Prijave na telefon 064 88 22 159, a broj mesta je ograničen.

Do kraja dana promenljivo do potpuno oblačno, moguća je slaba kiša povremeno , a mogući su i lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Maksimalna dnevna temperatura 27 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci umereno oblačno i uglavnom suvo vreme. Poneka kap kiše moguća je u popodnevnim satima. Vetar slab, severni  I severozapadni. Jutarnja temperatura 14, maksimalna u toku dana 26 stepeni. Došlo je do korekcije vremenske prognoze za petak i subotu, naime najavljivana je kiša, pa je sad preinačeno u umereno oblačno vreme bez padavina. Drugog dana vikenda, za sada stoji, pljuskovi sa grmljavinom.

Both comments and pings are currently closed.