Vesti 11.06.

Zbog planiranih radova u elektromreži, u ponedeljak veći deo Bačke Palanke bez električne energije po satnici od 09:00 do 10:00, 10:00 do 11:00, 11:00 do 12:00 i od 12:00 do 13:00 časova. Spisak ulica možete pogledati na našem sajtu.

Od 09:00 do 10:00

 Drugo željezničko naselje, Šafarikova od Braće Novaka do Živojina Mišića, st.zgrada Belotehna i Tehnoinvest u ulici Ž.Zrenjanina, Ive Lole Ribara od B.Ribnikara do Šafarikove, Veselina Masleše od I.L.Ribara do Dunavske, Orahova, Dunavska od Jug Bogdana do Ž.Zrenjanina, Žarka Zrenjanina od JNA do Dunavske i od Cara Lazara do B.Radičevića, Rekreacioni centar “Jovan Veselinov Žarko”,   “Građevinar-Nektar” upravna zgrada, upravna zgrada “Socijalno”.

Od 10:00 do 11:00

Ulica Branka Radičevića od Radničke do Šafarikove, Šumska od Živojina Mišića do Majevice, Vašarište, Žarka Zrenjanina od Cara Lazara do pruge, Radnička od Branka Radičevića do kraja, Stevana Sremca, Mihajla Pupina, Benzinska pumpa AVIA.

Od 11:00 do 12:00

Ulica Kumanovska od kućnog broja 116 do 132, Paraćinska, Branka Ćopića, Petrovačka, Savska, Vukovarska, Užička, Semberska, Blok  24, Topolska, Đure Kneževića, Branka Bajića od kućnih brojeva 30 i 37 do 68 i 75, zgrade u Banatskoj A,B,C,D,F , zgrade 3,4,5,6,7,8,9,10,11 i zgrade u Banatskoj 2/1,2/2,2/3,2/4. Gerontološki centar.

Od 12:00 do 13:00

Preduzeća  “Nopal”, “Radnik”, “Sloga Građevinar”, “Grand Klub”, “Agro Đilas”, Nastavno-školski centar “Bagremara”, proizvodna hala “Blic Elektro, kao i ulice:Šafarikova od preko pruge prema Bagremari, i cela ulica Majevička.

Đinđuveraj sajam unikatno ručno rađenog nakita održaće se u subotu 12. juna u centru Bačke Palanke na potezu između zgrade pošte i platoa na glavnom trgu. Sajam počinje u 9 i 30 i trajaće do 15 časova. Na sajmu ove godine učestvovaće ukupno dvadeset i pet kreativaca iz Bačke Palanke, Novog Sada, Pančeva, Temerina, Čelareva, Zrenjanina, Šapca, Kraljeva, Stanišića i Sombora. Oni će predstaviti  i prodavati nakti od najrazličitijih materijala. Organizatorska ekipa ovog puta kao propratni sadržaj sajma najavljuje modni performans naziva „Lutkice i krpice“.  Ono što će takođe obeležiti ovaj sajam jeste i humanitarna akcija „Za Lenkino bolje sutra!“

Udruženje odgajivača sitnih životinja “Golub” iz Bačke Palanke organizuje edukativni panel na temu Pirhura Molinae i Pirhura Frontalis papagaja u subotu 12. juna na izletištu Crvenog krsta u Bagremari sa početkom u 16:00 časova. Cilj ovog predavanja je upoznavanje i prepoznavanje papagaja iz roda Pirhura. U nedelju, 13. juna Srpska Orintološka federacija i Udruženje “Golub” organizuju Državni šampionat u pesmi štiglića i bastarda. Nastupiće 14 takmičara sa 50 ptica. Mesto održavanja je, takođe,  odmaralište Crvenog krsta u Bagremari.

Kulturni centar Bačka Palanka nastavlja svoju akciju prikazivanja filmova u naseljenim mestima, pa je tako u nedelju 13. Juna, od 19:00 časova, u Pivnicama, zakazana projekcija animiranog švedskog filma za decu „Bezrepi Pele“, a od 21:00 čas francuska komedija „Kako biti dobra supruga“. Cena ulaznice je 250 dinara.

Planinarsko-sportsko društvo „Ravničar“ iz Bačke Palanke ove godine organizuje sedme po redu „Vizićke susrete planinara“. Susret će biti održan u nedelju, 13. juna, a skup je u 09:30 ispred Mesne zajednice Vizić. Učesnici će pešačiti kružnom stazom dugom 19 kilometara. Nakon toga, biće upriličen ručak i podela zahvalnica.

U subotnjem izdanju Nedeljnih novina možete pročitati izveštaje sa sednica Opštinskog veća, o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u našoj opštini, uredjenju priobalja Dunava, uspehu stonotenisera i stonoteniserki “Tikvare”, aktuelnosti iz saobraćaja, protestnom skupu protiv migranata u Bačkoj Palanci, aktivnostima Crvenog krsta Bačka Palanka i o brojnim kulturnim i sportskim dogadjajima.

U prostorijama Bačke na stadionu Slavko Maletin „Vava“, u sredu održana je vanredna Skupština kluba gde je između ostalog, izabran i novi predsednik bačkopalanačkog Prvoligaša. Skupština je usvojila izveštaje o radu i finansijski izveštaj za prethodnu godinu, nakon čega su članovi Skupštine jednoglasno za predsednika Bačke izabrali Radeta Jelića koji u Bačku došao 2015. i koji upoznat sa svim strukturama kluba.

Do kraja dana umereno oblačno, povremeno moguća slaba kiša ili lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Maksimalna dnevna temperatura 26 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda prvog dana vikenda u Bačkoj Palanci promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i uglavnom suvo. U nedelju više oblaka i uslova za pljuskove sa grmljavinom, temperatura vazduha u padu. Vetar slab I umeren, u zoni pljuskova pojačan, severozapadni. Jutarnja temperatura 14, maksimalna 27, odnosno 24 stepena u nedelju. Još u ponedeljak se očekuju sporadične padavine, od utorka sunčano i toplije.

Both comments and pings are currently closed.