Vesti 09.06.

Prema rečima doktorke Mirjane Valan, epidemiologa pri Domu zdravlja u Bačkoj Palanci, završio se krug vakcinacije i revakcinacije po naseljenim mestima. U Bačkoj Palanci, tačnije u ambulanti Stari grad imunizacija se odvija svakog dana od 08:00 do 15:00 časova. Do sada je vakcinisano više od 15000, a drugu dozu primilo je preko 12000 građana Bačke Palanke.

Građani će i nakon 5. jula pod nepromenjenim uslovima moći da registruju vozila, saopštila je Agencija za bezbednost saobraćaja. Primena odredbi iz Pravilnika koje se odnose na kočnice, na uređaje za odvođenje i regulisanje izduvnih gasova (merenje izduvne emisije, obaveza posedovanja katalizatora) i druge biće odložene na period od najmanje dve godine”, navela je Agencija.

Prema podacima sa sajta uzmiracun.rs, po okončanom glasanju za izbor projekta koji će se finansirati od novčane nagrade koja sleduje Bačku Palanku zbog osvojenog drugog mesta u takmičenju opština “Uzmi račun i pobedi”, najviše glasova, 1684, dobio je projekat “Adaptacija dečijeg igrališta”, koje se nalazi između jezera Tikvara i benta u Bačkoj Palanci. Samim tim i nagrada, koja iznosi 20 hiljada evra, biće iskorištena za obnavljanje ovog dečijeg igrališta. Ovim projektom predviđena je potpuna rekonstrukcija postojećeg dečijeg igrališta, postavljanje novih i atraktivnih sprava i konstrukcija za igru, kao i adekvatne podloge za ublažavanje pada. Na taj način biće stvoren prostor za kvalitetnije i zdravije provođenje slobodnog vremena, kako dece, tako i njihovih roditelja.

Nakon velike pauze usled epidemiološke situacije, đaci i profesori muzičke škole „Stevan Hristić“, održaće danas koncert na temu „Filmska muzika“. Ovo muzičko veče biće priređeno na letnjoj sceni u bašti Narodne biblioteke „Veljko Petrović“,  početak koncerta je u 20:00 časova, a ulaz je slobodan.

Đinđuveraj sajam unikatno ručno rađenog nakita održaće se u subotu 12. juna u centru Bačke Palanke na potezu između zgrade pošte i platoa na glavnom trgu. Sajam počinje u 9 i 30 i trajaće do 15 časova. Na sajmu ove godine učestvovaće ukupno dvadeset i pet kreativaca iz Bačke Palanke, Novog Sada, Pančeva, Temerina, Čelareva, Zrenjanina, Šapca, Kraljeva, Stanišića i Sombora. Oni će predstaviti  i prodavati nakti od najrazličitijih materijala. Organizatorska ekipa ovog puta kao propratni sadržaj sajma najavljuje modni performans naziva „Lutkice i krpice“.  Ono što će takođe obeležiti ovaj sajam jeste i humanitarna akcija „Za Lenkino bolje sutra!“

Do kraja dana pretežno vedro i veoma toplo. Maksimalna dnevna temperatura 29 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci promenljivo oblačno sa sunčanim periodima ali i kratkotrajnim pljuskovima u toku dana. Vetar slab i umeren, severni. Jutarnja temperatura 15, maksimalna 27 stepeni. Nestabilno vreme sa kišom i pljuskovima se nastavlja do kraja ove i početkom iduće sedmice. Temperatura vazduha malo niža ali prosečna za ovo doba godine.

Both comments and pings are currently closed.