Vesti 08.06.

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u pokrajini kao nepovoljnu sa tendencijom daljeg opadanja broja obolelih. Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 16 novih slučajeva obolevanja od korona virusa. U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 1325.

Od danas do 11. Juna u Čelarevu, ispiranje vodovodne mreže, u pre podnevnim satima. U toku ispiranja može doći do privremenog smanjenja pritiska ili zamućenja vode, poručuju iz radne jedinice Vodovod i kanalizacija pri Komunalprojektu.

Zbog planiranih radova u elektromreži sutra, 09. juna, povremeno bez električne energije od 09:00 do 14:00 časova u Tovariševu u Železničkoj ulici i u Zmaj Jovinoj od Miodraga Mije Petrovića do kraja prema Maksima Gorkog.

46. sednica Opštinskog veća održaće se sutra, 09. Juna, u velikoj Sali zgrade Skupštine opštine. Na dnevnom redu biće utvrđivanje Predloga Lokalnog akcionog plana zapošljavanja Opštine Bačka Palanka za period od 2021. do 2023. godine, utvrđivanje Predloga Odluke o izradi izmena i dopuna Plana detaljne regulacije bloka 100 i delova blokova 94 i 101 u Bačkoj Palanci i donošenje Zaključka o sprovođenju postupka i utvrđivanju Programa javne rasprave o nacrtu Lokalnog akcionog plana za Rome u opštini Bačka Palanka za period  od 2021. do 2025. godine.

Prema važećem kalendaru akcija dobrovoljnog davanja krvi u ovoj godini, sutra 09. juna, prikupljanje ove dragocene tečnosti odvijaće se u prostorijama Crvenog krsta Bačka Palanka u ulici Jugoslovenske armije 23, od 08:00 do 12:00 i od 14:00 do 18:00 časova. Inače, u ovom mesecu, planirana još jedna akcija, 25. U Mladenovu i Karađorđevu.

Proteklog vikenda odigrano je trideset treće, pretposlednje kolo, u Područnoj fudbalskoj ligi Sombor. Sve četiri ekipe iz naše opštine pretrpele su poraze od svojih rivala. Slavija iz Pivnica od Omladinca sa 2:3, Budućnost iz Mladenova od Budućnosti iz Gložana sa 1:2, Budućnost iz Paraga od Radničkog sa 3:1 i Borac 46 iz Obrovca od Tvrđave bilo je 3:2. Poslednje kolo igra se u nedelju 13. Juna. Prolećni deo sezone završio se za klubove u Opštinskoj fudbalskoj ligi Bačka Palanka utakmicama 22. kola. Orlovi su izgubili od Neština sa 2:3, Bačka 1945 je pobedila Proleter sa 5:0, Soko je savladao Slaviju sa 3:0, Bačka iz Despotova je izgubila od Naše Zvezde sa 3:5, Krivanj je pobedio Mladost sa 3:2, a Bački Hajduk Borac iz Vizića sa 4:1. Na kraju u viši rang takmičenja ide Naša Zvezda iz Silbaša, drugi je Soko iz Nove Gajdobre, a treći  Neštin.

Do kraja dana pretežno vedro i toplo. Maksimalna dnevna temperatura 28 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci slični vremenski uslovi, sunčano uz poneki oblak i još malo toplije. Vetar slab i umeren, severni. Jutarnja temperatura 14, maksimalna u toku dana 29 stepeni. Osveženje, koje je bilo najavljeno za četvrtak, u vidu pljuskova i blažeg pada temperature, odlaže se za vikend. Naime, u subotu, intenzivnije u nedelju, se očekuju padavine. Do tada malo više oblaka ali suvo.

Both comments and pings are currently closed.