Vesti 10.01.

Danas je počela isplata prvog dela penzija za decembar 2019. za korisnike PIO Fonda koji svoje penzije primaju preko tekućih računa, a 13. januara za korisnike koji svoje penzije primaju na kućne adrese i na šalterima pošta.

Iz Elektrodistribucije obaveštavaju da će isključenjima struje zbog planiranih radova na mreži na teritoriji grada Bačka Palanka u ponedeljak, 13. januara, biti obuhvaćene sledeće ulice: 8:30-12:00 Ulica Krajiških Brigada, Mladena Stojanovića od Somborske do Njegoševe, Njegoševa od Kumanovske do M.Stojanovića, J.Tomića od P.Kočića do Njegoševe, Sime Šolaje, Pionirska, Somborska od Partizanske do Jandrije Tomića , Partizanska od Pionirske do 4. Jula , početak Skojevske , Marije Bursaća od 44 i 37 do Marka Oreškovića i Ranka Šipke od brojeva 6 i 29 do ulice Marka Oreškovića, Marka Oreškovića, Kumanovska od M.Oreškovića do Banatske, Grmečka, Bihaćka, Bosanska, Makedonska, 4.Jul od Partizanske do kućnih brojeva 17 i 18, Partizanska od M.Oraškovića do 4.Jula, stambena zgrada Marka Oreškovića prema Partizanskoj, stambena zgrada Niz od 2 do 14, Grmečka stambene zgrade 20,21, Bihaćka zgrade 5 i 7, Crnogorska, stambene zgrade Sinaj 2, 23 ,25, 27, Banatska zgrade 1 i 2, Kumanovska od Njegoševe do M. Oreškovića, 4.Jula od Kumanovske do kućnog broja 18, Skojevska od Kumanovske do kućnog broja 8, Filipa Kljajića, Petra Kočića, Somborska od Kumanovske do J.Tomića, J.Tomića od Somborske do P.Kočića. 08:00-08:45 Ulice Veljka Vlahovića i 8. marta 09:00-09:45 Palanačka, V.Karadžića, Milana Bursaća, Njegoševa od M.Stojanovića do Partizanske, Partizanska od kućnog broja 32 do V.Karadžića, Bregalnička, N.Tesle od kućnog broja 2 do Bregalničke, Prvo Železničko Naselje, Ranka Šipke od kućnog broja 1 do 29, Marije Bursać od kućnog broja 2 do 44. 10:00-10:45 Mičurinova od Trga oslobođenja do Dunavske obale, Dunavska obala od Slavka Rodića do Laze Kostića, 20. oktobra od Slavka Rodića do Laze Kostića, Laze Kostića od 20. oktobra do Dunavske obale. 11:00-11:45 TŠ “9. maj”, Vunoplet, poslovna zgrada “Budućnost”, Trg bratstva jedinstva od Cara Lazara do Kralja Petra Prvog obe strane , zgrada “Dunav- Tisa- Dunav”, stari Vatrogasni dom, stambene zgrade 1, 3, 5 u ulici Kralja Petra Prvog. 12:00-12:45 Kralja Petra Prvog stambene zgrade broj 56 i 84.

Javno komunalno preduzeće “Komunalprojekt” obaveštava građane Bačke Palanke da će u ponedeljak, 13. januara, u toku pre podneva doći do smanjenja pritiska u vodovodnoj mreži zbog radova na postrojenju fabrike vode.

Predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica, raspisao je juče Javni konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Bačka Palanka u 2020. godini. Pravo učešća na ovom Konkursu imaju štampani mediji, radio, televizija i internet portali. Detaljnije uslove ovog Konkursa možete pronaći na sajtu opštine- www.backapalanka.rs. Konkurs je otvoren narednih dvadeset dana.

Danas, sutra i u nedelju u Gradskom bioskopu će od 17 i 19 časova biti prikazan animirani film “Fiksizi- majstorčići”, a od 21 časa biće prikazana biografska drama “Dnevnik Diane Budisavljević”. Ovaj film, u kome između ostalih glume i Mirjana Karanović i Tihomir Stanić, apsolutni je pobednik Pulskog filmskog festivala sa šest osvojenih priznanja. Ulaznice za sve filmske projekcije mogu se kupiti radnim danima u Galeriji Kulturnog centra od 8 do 14 časova kao i na blagajni Bioskopa pred same projekcije. Cena ulaznica je 250 dinara.

U sutrašnjem izdanju Nedeljnih novina čitaoci će imati priliku da čitaju o otvaranju klizališta, osvrtu pokrajinskog poslanika Miroslava Rodića na budzet AP Vojvodine, retrospektivnoj izložbi fotografija manifestacije “Jedno je škembe”, fotoreportažu sa obeležavanja Badnjaka u našoj opštini i druge vesti.

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,59 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije vreme u Bačkoj Palanci i okolini do kraja dana biće vedro i bez padavina. Temperatura će se sa maksimalnih dnevnih 7 u toku noći spustiti na -1 stepen Celzijusa. U danima vikenda očekuje nas vreme slično današnjem, mestimično oblačno i suvo, sa temperaturama od -1 stepena u toku noći do najviše dnevne koja će u subotu iznositi 7 stepeni a u nedelju 5 stepeni po Celzijusu.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.