Vesti 09.01.

Komisija za dodelu stipendija učenicima i studentima romske nacionalnosti na teritoriji opštine Bačka Palanka raspisala je Konkurs za dodelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima romske nacionalnosti  za školsku 2019-2020. godinu. Redosled kandidata za dodelu stipendija utvrđuje se na osnovu ostvarenog uspeha u prethodnom školovanju. Informacije o uslovima i potrebnoj dokumentaciji možete dobiti u zgradi Skupštine opštine Bačka Palanka, kancelarija broj 25. Podsećamo vas da je rok za prijavljivanje na Konkurs 21. januar 2020. godine.

Predstojećeg vikenda, od petka do nedelje, u Gradskom bioskopu će od 17 i 19 časova biti prikazan animirani film “Fiksizi- majstorčići”, a od 21 časa biće prikazana biografska drama “Dnevnik Diane Budisavljević”. Ovaj film, u kome između ostalih glume i Mirjana Karanović i Tihomir Stanić, apsolutni je pobednik Pulskog filmskog festivala sa šest osvojenih priznanja. Ulaznice za sve filmske projekcije mogu se kupiti svakog radnog dana u Galeriji Kulturnog centra od 8 do 14 časova po ceni od 250 dinara.

Danas je treći dan Božića i prva krsna slava u ovoj godini. Čestitamo svim vernicima koji kao svoju krsnu slavu proslavljaju Svetog Stefana.

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,57 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana u Bačkoj Palanci i okolini ne očekuju se padavine, a temperatura će se od maksimalnih dnevnih 4 stepena po Celzijusu u toku noći spustiti do -3. Sutra nas očekuje vreme slično današnjem, mestimično oblačno i bez padavina, sa temperaturama od jutarnjih -3 do maksimalnih dnevnih 7 stepeni Celzijusa.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.