Vesti 09.07.

Najbolji đaci iz osnovnih i srednjih škola na teritoriji opštine Bačka Palanka, dobili su od opštine nagrade, diplome i poklone. Diplomu, zlatnik i knjigu dobilo je 15 đaka generacije, diplomu i knjigu 89 vukovaca, dvoje dobitnika nagrade “Kornelije Stanković”, osam učenika po IOP-u 3, i 70 đaka koji su osvajali nagrade na republičim ili međunarodnim takmičenjima, među kojima je čak 40 učenika ŠOMO “Stevan Hristić”. Ukupno su nagrađena 184 učenika i učenice kojima je nagrade uručio predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica na prigodnoj ceremoniji u sali bioskopa.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u  Bačkoj Palanci uhapsili su meštanina  N. S. (2002), zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo ubistvo u pokušaju. Sumnja se da je, u petak, u Gajdobri, on nožem naneo teške telesne povrede, opasne po život, dvadesetogodišnjaku iz Bačke Palanke. Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo pomoć učiniocu posle krivičnog dela, uhapšena su još dvojica meštana Bačke Palanke, J. G. (2001) i M. Ć. (2002). Trojica osumnjičenih  zadržana su do 48 sati, a posle saslušanja nadležni sudija Višeg suda u Novom Sadu odredio im je pritvor do 30 dana.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u  Bačkoj Palanci uhapsili su meštanina  R. B. (1985), zbog postojanja osnova sumnje da je učinio tri krivična dela, teška krađa, neovlašćeno držanje opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.  Sumnja se da je, u subotu,  iz otključane kuće jednog meštanina, ukrao metalni sef u kome je bilo kilogram pločica investicionog srebra, novac u domaćoj i stranoj valuti i ručni sat. Takođe, sumnja se da je iz kuće odneo četiri mobilna telefona i garderobu. Pretresom kuće osumnjičenog, policija je pronašla marihuanu, tablete sa liste psihoaktivnih supstanci i trideset komada municije. Pronađen je i deo ukradenih stvari koje su vraćene vlasniku. R. B. je određeno zadržavanje do 48 sati i biće priveden, uz krivičnu prijavu, osnovnom javnom tužiocu u Bačkoj Palanci.

Letnja škola Crvenog krsta, ispratila je prvu grupu dece koja su boravila u odmaralištu Bagremara. Boravak dece, kao i prethodnih godina, podržao je Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i odobrila Pokrajinska vlada koja je prihvatila zahtev Crvenog krsta Vojvodine. U Letnjoj školi boravili su osnovci iz Srbobrana i Temerina.

Zbog visokih temperatura Auto-moto savez Sebije (AMSS) savetuje vozače da češće prave pauze jer vožnja po usijanom asfaltu može dovesti do pregrevanja motora i drugih važnih sklopova na automobilu. Temprature će danas u najtoplijem delu dana iznositi i do 35 stepeni Celzijusovih, a opšta preporuka AMSS je da se prave pauze na svaka dva do tri sata vožnje.

Raspored sahrana za utorak 09. jula na grobljima u opštini Bačka Palanka koja su pod ingerencijom JKP „Komunalprojekt“.

  ŽIVKOV SAVA   (1951-2024)  12h GRADSKO

  GRUJIĆ BRANKO  (1936-2024)  12h GAJDOBRA

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,04 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab do umeren severni i severoistočni. Maksimalna temperatura 35 stepeni. Preme prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci još malo toplije, jutarnja temperatura 21, a u toku dana i do 38 stepeni po Celzijusu. Biće mirno bez vetra i bez oblaka. Vrh toplotnog talasa očekuje se u petak i subotu kada ćemo pokušavati da preživimo i na 39 stepeni.  

Both comments and pings are currently closed.