Vesti 08.07.

Komisija za izradu Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta  Opštine Bačka Palanka, raspisuje javni poziv svim fizičkim i pravnim licima i obaveštava vlasnike sistema za navodnjavanje, odvodnjavanje, ribnjaka, poljoprivrednog objekta, staklenika, plastenika, i višegodišnjih zasada  na poljoprivrednom zemljištu u državnoj svojini i koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu najmanje tri godine kao i vlasnike domaćih životinja, koji su i vlasnici, odnosno zakupci objekta za gajenje tih životinja na teritoriji jedinice lokalne samouprave, koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu najmanje jednu godinu, da dostave potrebnu dokumentaciju radi dokazivanja prava prečeg zakupa na poljoprivrednom zemljištu u državnoj svojini na teritoriji opštine Bačka Palanka za 2025. godinu, do dana 31. oktobra.

Zbog radova u elektro mreži sutra 09. jula, povremeno bez električne energije od 08 do 11 časova u Bačkoj Palanci ulice: Prvo Železničko neselje, neperna strana, Vuka Karadžića od Bregalničke do Prvog Železničkog naselja, Ranka Šipke od Prvog Železničkog naselja do kućnih brojeva 6 i 29, kao i Ive Lole Ribara od Jug Bogdana do Veselina Masleše.

Mobilne ekipe Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine tokom ove nedelje dežuraće u različitim mestima po pokrajini i prikupljati krv. Krv će se prikupljati u sredu, 10. jula, u Crvenom krstu u Bačkoj Palanci  od 8 do 12 i od 14 do 18 časova.

Tretmani suzbijanja larvi komaraca sa zemlje i iz vazduha na teritoriji opštine Bačka Palanka biće izvedeni u periodu od 06. do 21. jula, u prvom terminu sa povoljnim meteo uslovima, saopštila je novosadska „Ciklonizacija“. Upozoravaju se pčelari da je preparat toksičan za pčele, te da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od navedenih mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje jedan dan.

Humanitarna izložba slika, u organizaciji Kulturnog centra Bačka Palanka i Farbare „Ambijent“, biće otvorena u Muzeju grada od danas 08. jula. Biće izložene slike sa likovne kolonije, koja je održana u Viziću i podržana od strane meštana tog mesta, a na kojoj su učestvovali slikari iz ULS „Petar Tomić“. Sav novac od prodatih slika, biće usmeren za Isidorino lečenje a slike se mogu rezervisati i preuzeti nakon završene izložbe. Izložba će trajati do kraja jula meseca.

Tokom prethodne nedelje, u saobraćajnim nezgodama na našim putevima poginulo je 8 dok je povređeno 313 učesnika u saobraćaju. Od početka godine u saobraćajnim nezgodama poginulo 26 vozača motocikala i mopeda, kao i 4 putnika. Čak 11 poginulih na dvotočkašima bile su osobe mlađe od 30 godina. Iz Uprave saobraćajne policije Ministarstva Unutrašnjih poslova apeluju na vozače motocikala i mopeda da ne upravljaju ovim vozilima bez vozačke dozvole, da poštuju propisano ograničenje brzine i saobraćajnu signalizaciju i da uvek koriste zaštitnu kacigu, kao i drugu zaštitnu opremu. Istovremeno apeluju na vozače drugih vozila da obrate posebnu pažnju na dvotočkaše, kako bi se sačuvala bezbednost saobraćaja.

Raspored sahrana za ponedeljak 08. jula na grobljima u opštini Bačka Palanka koja su pod ingerencijom JKP „Komunalprojekt“.

Petra Pilipović (1930) Gradsko groblje 12:00 časova.

Do kraja dana pretežno sunčano, ipak uz lokalni razvoj oblačnosti moguć kratkotrajni pljusak ili kiša slabijeg inteziteta. Maksimalna temperatura vazduha 35 stepeni po Celzijusu. Sutra u Bačkoj Palanci pretežno sunčano i veoma toplo, Vetar slab pretežno severnih pravaca. Jutarnja temperatura 20, maksimalan 36 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.