Vesti 10.07.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je Konkurs za sticanje prava korišćenja znaka „Najbolje iz Vojvodine“. Pravo učešća na konkursu imaju pravna lica, preduzetnici, fizička lica ili drugi organizacioni oblici koji se bave proizvodnjom roba ili pružanjem usluga, odnosno organizator programa i manifestacija, koji imaju sedište, odnosno prebivalište na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine. Sve informacije o konkursu nalaze se na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Vlada Republike Srbije dala je saglasnost JP Putevi Srbije da od danas 10. jula podignu cene putarine za sve deonice auto puteva i to linearno za oko 10%.

Mobilne ekipe Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine tokom ove nedelje dežuraće u različitim mestima po pokrajini i prikupljati krv. Danas, 10. jula, krv se prikuplja u Crvenom krstu u Bačkoj Palanci  od 8 do 12 i od 14 do 18 časova.

Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade iz Bačke Palanke raspisuje Konkurs za učešće na 31. izdanju Festivala koji će biti održan od 20. do 24. avgusta 2025. godine u Bačkoj Palanci. Pravo učešća imaju sva profesionalna pozorišta za decu i mlade, koja svoje prijave treba da pošalju najkasnije do 15 septembra ove godine. O preliminarnim rezultatima selekcije učesnici koji su prošli selekciju biće obavešteni elektronskim putem najkasnije do 15. januara. O kvalitetu predstava koje ulaze u takmičarsku selekciju 31. FEP odlučuje Umetnički odbor Festivala. Konačni rezultati biće objavljeni na sajtu festivala (www.fep.org.rs) najkasnije do 1. jula 2025. godine. Ove godine, Festival obeležava punih 30 godina kontinuiranog rada i održava se u Bačkoj Palanci od 22. do 25. avgusta, pod sloganom Metamorfoza.

Odbojkašice Srbije(mlađe seniorke) osvojile su srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za mlađe seniorke (do 22 godine) u Lećeu na jugu Italije. Domaća selekcija slavila je efektno – 26:24, 25:18, 25:23. Ipak, Srbija se odlično pokazala na putu do finala. Izabranice Marijane Boričić grupnu fazu su prošle bez izgubljenog seta. Veliki doprinos srpskoj reprezentaciji dala je bačkopalanačka Jovana Zelenović.

Raspored sahrana za sredu 10. jula na grobljima u opštini Bačka Palanka koja su pod ingerencijom JKP „Komunalprojekt“.

RATKOVIĆ NEDELJKO   (1952-2024)  12h GAJDOBRA.

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,03 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab do umeren istočni i severoistočni. Maksimalna temperatura 38 stepeni. Preme prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci još malo toplije, jutarnja temperatura 21, a u toku dana i do 39 stepeni po Celzijusu. Biće mirno bez vetra i bez oblaka. Do nedelje potpuno ista vremenska prognoza. Poslednjeg dana ove sedmice do 36 stepeni uz malo više oblaka, a moguć je i po koji pljusak.

Both comments and pings are currently closed.