Vesti 07.08.

Sutra, u četvrtak 8. avgusta, u 10:00 časova, predsednik opštine Branislav Šušnica pustiće u rad objekat otvorenog plivačkog bazena dimenzija 25x50m u okviru izgradnje prve faze kompleksa bazena sa spa i velnes  centrom i pratećim objektima. Projekat je sufinasiran sredstvima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

U organizaciji Mesne zajednice Mladenovo i ove godine održaće se tradicionalna manifestacija „Dani kolonizacije-Mladenovo 2019.“. U petak, 09. avgusta, turnir u košarci počinje u 17:00 časova, promocija dela Edicija “Srbija od 1914. do 1918.”, biće održana u holu OŠ “Branko Ćopić od 19:00 časova, a koncert KUD-a iz Bugarske i mladih zvezda Granda Anđele Majstorović i Teodora Jelića počinje u 20:30. U subotu u prepodnevnim satima likovna kolonija i izložba ručnih radova, u podne polaganje venaca na spomen obeležje u centru sela sa liturgijom u Pravoslavnom hramu, sat kasnije svečana sednica Saveta Mesne zajednice, moto skup je od 15:00 časova. Celovečernji koncert KUD “dr Mladen Stojanović” sa gostima iz Zubin Potoka i iz Bačke Palanke počinje u 20:30, žurka u bašti Doma kulture je u 22:00 časa, a tradicionalna ponoćna trka ulicama Mladenova uz vatromet kreće u ponoć. U nedelju zadnjeg dana manifestacije, prepodne je rezervisano za pecanje ribe na plovak i šahovski turnir, dok je za 17:00 časova planirana fudbalska utakmica.

Komisija za izradu Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta opštine Bačka Palanka raspisala je Javni poziv za ostvarivanje prava na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine za 2020. godinu, bez plaćanja naknade. To pravo imaju obrazovne ustanove, stručne poljoprivredne službe i socijalne ustanove, najviše do 100 hektara. Visokoobrazovne ustanove, naučni instituti čiji je osnivač država i ustanove za izvršenje krivičnih sankcija najviše do 1000 hektara i pravna lica u državnoj svojini registrovana za poslove u oblasti šumarstva. Rok za podnošenje dokumentacije je 31. oktobar ove godine, a sve informacije možete dobiti na telefon 210 11 35.

Na osnovu utvrđenih vrednosti ispitivanih mikrobioloških i fizičko-hemijskih parametara, , uzorak površinske vode reke Dunav uzorkovane na mernom mestu Gradska plaža je dobrog ekološkog statusa i odgovara propisanim zahtevima za drugu klasu, a sa jezera Tikvara umerenog ekološkog statusa, to jest, odgovara propisanim zahtevima za treću klasu, te su kupanje i rekreacija na ovim plažama dozvoljeni, ističu sa Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Na reci Bosut u Višnjićevu, po lepom vremenu i izvanredno pripremljenoj stazi u subotu je održano otvoreno prvenstvo Vojvodine u mini kajaku. Nastupilo je 16 klubova u 3 discipline i deonicama od 500m i 1000m. Najmlađi kajakaši bačkopalanačkog Tarketta osvojili su prvo mesto ispred Dunava iz Bezdana i borčanskog BSKa. Osvojeno je ukupno 8 odličja, 2 zlatne, 3 srebrne i 3 bronzane medalje.

Do kraja dana sunčano i veoma toplo. Maksimalna dnevna temperatura 35 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci ipak, manji pad temperature vazduha I nešto više oblaka ali bez padavina. Vetar slab I umeren severozapadni. Jutarnja temperatura 20, a u toku dana 32 stepena. U petak slično vreme, dok se za vikend očekuju tropske vrućine I, za naš grad, rekordnih 36 stepeni po Celzijusu.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.