Vesti 06.08.

Danas je počela isplata vojnih i poljoprivrednih penzija za jul mesec tekuće godine. Klijenti banaka, korisnici ovih penzija, novac mogu da podignu na šalterima svih ekspozitura.

Zbog planiranih radova u elektromreži, sutra, povremeno bez električne energije, od 07:00 do 14:00 časova, ostajaće potrošači u Čelarevu u ulici Mladena Stojanovića.

155. sednica Opštinskog veća Opštine Bačka palanka održaće se sutra u maloj sali opštinske zgrade sa početkom u 09:00 časova. Na dnevnom redu je usvajanje zapisnika sa 153. sednice, donošenje Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku Saveta Mesne zajednice „Bratstvo“ iz Bačke Palanke i Mesne zajednice „Despotovo“ o finansiranju plate jednog zaposlenog sredstvima budžreta opštine, donošenje Rešenja o određivanju doktora medicine za stručno utvrđivanje vremena i uzroka smrti umrlih izvan zdravstvene ustanove, kao i utvrđivanje Predloga odluke o dopuni Odluke o utvrđivanju naziva ulica i drugih delova naseljenih mesta na teritoriji opštine.

Roditelji, zakonski zastupnici i učenici srednjih škola koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Bačka Palanka od juče mogu, uz potrebne dokaze, da podnose zahteve za regresiranje troškova smeštaja i prevoza u školskoj 2019-2020. godini. Zahtevi se podnose Opštinskoj upravi Opštine Bačka Palanka-Odeljenju za društvene delatnosti u zgradi opštine, Kralja Petra Prvog broj 16, kancelarija broj pet.

Kulturni centar tokom ovog leta organizuje pozorišne predstave za decu na otvorenom, tačnije u bašti biblioteke „Veljko Petrović“.Pozorište “Teatrilo” iz Novog Sada kombinujući glumce i lutke do sada je izvelo dve predstave, a naredna je u četvrtak, 08. avgusta, pod nazivom “Čarobna zelena šuma”. Cena ulaznice je 100,00 dinara, a početak predstave je u 19:30.

Prva utakmica Bačke u Prvoj ligi Srbije i prva pobeda. Naime, sinoć je na Vavi, pred oko 2500 gledalaca, Bačka dočekala novosadski Kabel. Već u osmom minutu posle kontranapada, Plavi golom Simića dolaze u vodstvo, a par minuta pre kraja poluvremena golom Asanija stiču i dva gola prednosti. U nastavku gosti u 73 minutu preko Bihorca uspevaju da smanje na 2:1, što je bio i konačan rezultat ove utakmice. U sledećem kolu, 10. avgusta palanački fudbaleri odmeriće snage sa ekipom Dinama koja je prošle sezone, baš kao i Bačka, igrala Supeligu Srbije.

Do kraja dana sunčano i toplo. Maksimalna dnevna temperatura 31 stepen. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci suvo i veoma toplo. Jutarnja temperatura 19, a maksimalna u toku dana 35 stepeni. U četvrtak i petak u našem gradu nešto više oblaka i niža temperatura vazduha, oko 32, dok se za vikend očekuje tropskih 36 stepeni po Celzijusu.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.