Vesti 08.08.

Predsednik opštine Branislav Šušnica danas je svečano pustio u rad objekat otvorenog plivačkog bazena dimenzija 25x50m u okviru izgradnje prve faze kompleksa bazena sa spa i velnes  centrom i pratećim objektima. Projekat je sufinasiran sredstvima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova do kraja letnje turističke sezone sprovode mere pojačane kontrole nepropisnog korišćenja telefona i drugih uređaja za komunikaciju od strane vozača. Novčana kazna za ovakav vid prekršaja iznosi 10.000,00 dinara. Prilikom sankcionisanja vozača koji učine ovaj prekršaj, saobraćajna policija će preduzimati mere i prema svim osobama koje za vreme vožnje u motornim vozilima ne budu koristile sigurnosne pojaseve, kao i prema svim vozačima koji decu budu prevozili na nepropisan način. Inače, rezultati svetskih istraživaanja pokazuju da razgovor mobilnim telefonom tokom vožnje povećava rizik od nastanka saobraćajne nezgode četiri puta, dok pisanje i čitanje poruka povećava rizik od nastanka nezgode osam puta.

Oktobarska nagrada opštine Bačka Palanka dodeljuje se kao posebno priznanje za izuzetna naučna i istraživačka dostignuća i postignute rezultate u radu u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti, a koja su od izuzetnog značaja za razvoj i unapređenje opštine. Predlozi za dodelu Oktobarske nagrade, koji treba da sadrže kratke podatke o podnosiocu predloga, podatke o kandidatu, razloge zbog kojih se predlaže i druge podatke bitne za odlučivanje o predlogu, podnose se Komisiji za odlikovanja, nagrade i druga društvena priznanja u pismenom obliku, najkasnije do 31. avgusta. Predlozi se mogu podneti i posle ovog roka, ali samo za izuzetne rezultate i dostignuća ostvarena po isteku ovog roka.

Roditelji, zakonski zastupnici i učenici srednjih škola koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Bačka Palanka mogu, uz potrebne dokaze, da podnose zahteve za regresiranje troškova smeštaja i prevoza u školskoj 2019-2020. godini. Zahtevi se podnose Opštinskoj upravi Opštine Bačka Palanka-Odeljenju za društvene delatnosti u zgradi opštine, Kralja Petra Prvog broj 16, kancelarija broj pet.

Kulturni centar tokom ovog leta organizuje pozorišne predstave za decu na otvorenom, tačnije u bašti biblioteke „Veljko Petrović“. Pozorište “Teatrilo” iz Novog Sada kombinujući glumce i lutke do sada je izvelo dve predstave, a danas sa početkom u 19:30 na redu je i treća predstava “Čarobna zelena šuma”. Cena ulaznice je 100,00 dinara.

Do kraja dana uz postepeno povećanje oblačnosti mogući su pljuskovi praćeni grmljavinom i u Bačkoj Palanci. Maksimalna dnevna temperatura 32 stepena. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra slični vremenski uslovi ali bez padavina. Vetar slab i umeren, severni. Jutarnja temperatura 19, a maksimalna u toku dana 32 stepena. Za vikend i početkom iduće sedmice sunčano i veoma toplo, najtoplije u ponedeljak, kada se očekuje i 37 stepeni po Celzijusu.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.