Vesti 05.12.

Danas je počela isplata vojnih i poljoprivrednih penzija za novembar mesec. Klijenti banaka, korisnici ovih penzije, novac mogu da podignu na šalterima svih ekspozitura.

Zbog planiranih radova u elektromreži , sutra 06. decembra, bez električne energije od 10:00 do 14:00 časova celo naseljeno mesto Parage. U slučaju vremenskih nepogoda radovi se odlažu

Povodom Svetskog dana volontera, predsednik opštine Branislav Šušnica ugostio je danas, volontere Crvenog krsta Bačka Palanka, kao i predstavnike ove organizacije. Inače, 05. decembar se u svetu obeležava kao podsećanje na dan kada je 1970. godine stvoren Program Ujedinjenih nacija za volontere sa ciljem da podstakne što veći broj ljudi da ponude svoje volonterske usluge, tačnije usluge za koje ne očekuju materijalnu naknadu, sem moralnih i društvenih satisfakcija .

Međuopštinska organizacija slepih i slabovidih Bačka Palanka poziva sve zainteresovane članove da dođu u prostorije ove organizacije, sutra 06. decembra, u 10:00 časova, kako bi prisustvovali prezentaciji govornog softvera “Danica” koji omogućava slepim osobama da koriste mobilne telefone. Tom prilikom vršiće se besplatno instaliranje ovog softvera, a prezentaciju će vršiti Nikola Đorđević, predsednik gradske organizacije Beograda.

Obaveštavaju se zakupci javnih površina za privremeno postavljanje manjih montažnih objekata – kioska,  kojima ističu ugovori, da na osnovu člana sedam Odluke  o privremenom postavljanju, manjih montažnih objekata i uređaja na javnim površinama  podnesu zahtev Opštinskoj upravi Opštine Bačka Palanka   – Odeljenju za privredu, kao i dokaz o izmirenju svih obaveza iz prethodnog ugovorenog perioda , kako bi nadležni organ mogao doneti Rešenje.  Zahtevi mogu da se preuzmu u kancelariji Opštinske uprave Opštine Bačka Palanka – Odeljenje za privredu, I sprat kancelarija   broj 30, a za sve  informacije obratiti se na  telefone:  210 1176  i   210 1177.

JKP Komunalprojekt do 16. decembra sprovodi akciju prikupljanja i odnošenja kabastog otpada. Akcija se sprovodi u gradskim mesnim zajednicama i u mesnoj zajednici Čelarevo. Na izdvojenim punktovima biće postavljeni kontejneri za sakupljanje kabastog otpada iz domaćinstva. Nadzor nad realizacijom ovog plana sprovodi komunalna inspekcija. Kontejner za odnošenje kabastog otpada biće smešten tri dana  u mesnoj zajednici “Dunav”, kod Cvrcine bare od 07. do 09. decembra.

Juče, po veoma hladnom vremenu i donekle teškom terenu za igru, u okviru poslednjeg kola ove jeseni, a 23. kola Prve lige Srbije, snage su odmerili ekipe Žarkova i Bačke. Imali su „Plavi“ inicijativu tokom celog meča, ali falila je završnica, I onda, kada su svi na terenu i na tribinama mislili da će utakmica završiti bez golova u 89. minutur rezervista Čudić postiže pobedonosni gol za Žarkovo. Ako je za utehu, Grafičar je pobedio Zemun tako da je prvo mesto bilo nedostižno. Jesenji deo prvenstva „Plavi“ će završiti na trećem ili četvrtom mestu, a to će zavisiti od utakmice Zlatibor-Radnički 1923 koja se igra u subotu.

Do kraja dana suvo, oblačno i hladno, ponegde maglovito. Maksimalna dnevna temperatura 2 stepena. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci ujutru slab mraz, u toku dana malo do umereno oblačno uz više sunca i nešto toplije vreme. Vetar slab, jugoistočni, popodne u skretanju na zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura  -3, a maksimalna u toku dana 5 stepeni. Za vikend više oblaka i još toplije. Početkom iduće sedmice kiša.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.