Vesti 06.12.

U ponedeljak od 08:30 do 12:00 časova bez vode cela Bačka Palanka zbog radova na trafo-stanici koja napaja strujom Fabriku vode, poručuju iz Komunalprojekta.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, ambasada francuske u Srbiji i Francuski institute u Srbiji objavili su Javni poziv za učešće na konkursu “Svi zajedno za rodnu ravnopravnost”. Pravo učešća imaju učenici srednjih škola u Srbiji, a cilj Konkursa je prevencija rodnih stereotipa i svih oblika rodno zasnovanog nasilja i diskriminacije. Svoje radove, u kategorijama literarno delo, video zapis, fotografija, likovno delo i muzičko delo, slati na adresu: Francuski institut u Srbiji, za konkurs “Svi zajedno za rodnu ravnopravnost”, Zmaj Jovina 11, 11000 Beograd ili u digitalnom formatu na elektronsku adresu: nediskriminacijizena@institutfrancais.rs. Na toj mail adresi možete dobiti i podrobnije informacije vezane za ovaj konkurs. Podnošenje prijava traje do 25. februara 2020. godine.

Društvo za očuvanje baštine i kolekcionarstva „Panonija“  iz Bačke Palanke organizuje 13. Međunarodni susret kolekcionara u Bačkoj Palanci u subotu, 07. decembra u hotelu „Fontana“ od 09:00 do 14:00 časova. U okviru susreta vršiće se razmena informacija, kupovina, prodaja i procena predmeta, kao i kupovina stručne literature. Ulaz će biti besplatan.

U Galeriji Kulturnog centra Bačka Palanka, 09. decembra, u 19:00 časova biće otvorena izložba “Skulpture iz prirode” autora Branimira Đukanovića iz Loznice. On će se predstaviti sa 25 dela koja su u stvari komadi drveta koje je on oplemenio i udahnuo im umetničku crtu. Najveći broj, ovih dela, potiče sa obala Jadra i Drine. Izložba će moći da se pogleda do 12. decembra, kada je na redu nova izložba u galeriji, ovaj put ustanove za izradu tapiserija “Atelje 61” iz Novog Sada.

Omladinski centar Bačke Palanke raspisao je konkurs za izlagače na Novogodišnjem Đinđuveraju, sajmu unikatnog ručno rađenog nakita. Sajam će biti održan 26. decembra u kafe baru “Pardon” u Bačkoj Planci, a prijave se mogu slati do 20. decembra. Kao I predhodnih godina sve što je potrebno je da zainteresovani  pošalju tri fotografije komada nakita koji bi bili izloženi, kao i osnovne podatke: ime i prezime, naziv radionice i kontakt telefon. Sve to poslati na adresu tamarajozic@gmail.com. Broj izlagača je, zbog prostora, ograničen na deset.

U subotnjem izdanju Nedeljnih novina palančani će imati priliku da pročitaju izveštaje sa sednica Skupštine opštine i Opštinskog veća i tekstove o obeležavanja Svetskog dana osoba sa invaliditetom i borbe protiv side, prijemu predsednika Opštine za aktiviste Crvenog krsta Bačka Palanka povodom Svetskog dana volontera i o sportskim događajima.

Za vikend, u sedmom kolu Druge republičke lige Sever za odbojkašice ekipa Panonije će ugostiti ŽOK Futog. Utakmica se igra u subotu, 07. decembra sa početkom u 18:00 časova u hali USR Tikvara. U poslednjem jesenjem kolu Super B lige Sever-Centar  za rukometaše, Lavovi Bačka Palanka gostuju u Kaću ekipi Jugovića. Utakmica se igra u nedelju od 18:00 časova.

Do kraja dana promenljivo oblačno, u toku noći naoblačenje sa kišom mestimično. Maksimalna dnevna temperatura 6 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda za vikend u Bačkoj Palanci toplije ali i nestabilnije vreme. Temperatura vazduha u blagom porastu, u jutarnjim satima nešto iznad nule, dok će u toku dana biti oko 12 stepeni. Početkom iduće sedmice malo do umereno oblačno i još toplije.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.