Vesti 04.12.

Danas Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici slave Vavedenje presvete Bogorodice. Radio Impuls čestita svima koji obeležavaju današnji dan kao Slavu svoje porodice.

173. sednica Opštinskog veća održana je se danas u maloj sali zgrade Skupštune opštine. Članovi veća su, između ostalog, za sledeće zasedanje Skupštine pripremili predlog Zaključka o izmeni Zaključka o zaduženjima članova Opštinskog veća, Pravilnik o uslovima i kriterijumima za dodelu stipendija učenicima i studentima romske nacionalne zajednice na teritoriji opštine i Predlog odluke o usvajanju lokalnog akcionog plana za mlade u našoj opštini.

Društvo za očuvanje baštine i kolekcionarstva „Panonija“  iz Bačke Palanke organizuje 13. Međunarodni susret kolekcionara u Bačkoj Palanci u subotu, 07. decembra u hotelu „Fontana“ od 09:00 do 14:00 časova. U okviru susreta vršiće se razmena informacija, kupovina, prodaja i procena predmeta, kao i kupovina stručne literature. Ulaz će biti besplatan.

Obaveštavaju se zakupci javnih površina za privremeno postavljanje manjih montažnih objekata – kioska,  kojima ističu ugovori, da na osnovu člana sedam Odluke  o privremenom postavljanju, manjih montažnih objekata i uređaja na javnim površinama  podnesu zahtev Opštinskoj upravi Opštine Bačka Palanka   – Odeljenju za privredu, kao i dokaz o izmirenju svih obaveza iz prethodnog ugovorenog perioda , kako bi nadležni organ mogao doneti Rešenje.  Zahtevi mogu da se preuzmu u kancelariji Opštinske uprave Opštine Bačka Palanka – Odeljenje za privredu, I sprat kancelarija   broj 30, a za sve  informacije obratiti se na  telefone:  210 1176  i   210 1177.

U Galeriji Kulturnog centra Bačka Palanka, 09. decembra, u 19:00 časova biće otvorena izložba “Skulpture iz prirode” autora Branimira Đukanovića iz Loznice. On će se predstaviti sa 25 dela koja su u stvari komadi drveta koje je on oplemenio i udahnuo im umetničku crtu. Najveći broj, ovih dela, potiče sa obala Jadra i Drine. Izložba će moći da se pogleda do 12. decembra, kada je na redu nova izložba u galeriji, ovaj put ustanove za izradu tapiserija “Atelje 61” iz Novog Sada.

Prethodnog vikenda u takmičenju Košarkaškog saveza Vojvodine , Košarkaški klub “Feniks” je nastupio sa četiri selekcije. Pioniri 2005. godište su dočekali ekipu “Džoker” iz Sombora i bez većih problema pobedili sa 77:55. Mlađi pioniri 2006.-2007. godište su gostovali u Somboru istoimenoj ekipi i pri tom izgubili sa 71:58. Pioniri 2008. godište su ugostilii ekipu Hajduka iz Kule. Već od samog starta se videlo da su palančani kvalitetnija ekipa pa je i rezultat, na kraju, bio 47:34 za Feniks. Devojčice 2007. godište i mlađe su dočekale najbolju ekipu u ovom rangu takmičenja, ekipu Vrbasa i pretrpele više nego ubedljiv poraz sa 61:17.

Do kraja dana bez padavina uz postepeno smanjenje oblačnosti, ali i dalje hladno. Maksimalna dnevna temperatura 2 stepena. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci slični vremenski uslovi, pretežno oblačno, hladno uz maglu tokom celog dana. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Jutarnja temperatura -3, a maksimalna u toku dana, baš kao i danas, 2 stepena. U petak više sunca i malo toplije, za vikend do deset stepeni.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.