Vesti 03.12.

Danas je počela isplata penzija za korisnike samostalnih delatnosti za novembar ove godine. Klijenti banaka, korisnici ovih penzija novac mogu podići na šalterima svih ekspozitura.

173. sednica Opštinskog veća održaće se sutra u maloj sali zgrade Skupštune opštine. Na dnevnom redu je, između ostalog: donošenje Zaključka o izmeni Zaključka o zaduženjima članova Opštinskog veća, donošenje Pravilnika o uslovima i kriterijumima za dodelu stipendija učenicima i studentima romske nacionalne zajednice na teritoriji opštine i utvrđivanje Predloga odluke o usvajanju lokalnog akcionog plana za mlade u našoj opštini.

Danas je održano opštinsko takmičenje Eko kviz “Prljavo ili čisto-nije isto u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović” u Bačkoj Palanci. Nakon polufinalnog takmičenja, u finalu su se našle ekipe iz četiri osnovne škole: “Desanka Maksimović” i  “Sveti Sava” iz Bačke Palanke, “Žarko Zrenjanin” iz Obrovca i “Branko Ćopić” iz Mladenova. Na regionalno takmičenje plasirala se Osnovna škola “Žarko Zrenjanin” iz Obrovca. Inače, ovoj kviz je deo projekta nemačke međunarodne saradnje –GIZ “Upravljanje otpadom u kontekstu klimatskih promena” u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine i Opštinom Bačka Palanka.

 Javni čas sportskih aktivnosti za mlade, u organizaciji Opštine Bačka Palanka i UG “Evropski dom Vukovar”, a povodom 03. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, održan je danas u hali USR Tikvara. Prezentatori su bili državni reprezentativci: Biljana Ubović (članica ženske stonoteniserske paraolimpijske reprezentacije Srbije), Damir Vuković (član muške stonoteniserske paraolimpijske reprezentacije Hrvatske) i Ana Tešanović (bivša reprezentativka Srbije u rukometu, a sada trener RK „Lavovi“ Bačka Palanka). Javni čas sportskih aktivnosti za mlade jedna je od aktivnosti organizovanih u okviru pripreme projektnih predloga za prekograničnu saradnju. Aktivnost je finansijski podržana sredstvima organizacije „Europa Zentrum“ Baden-Virtemberg, „Evropskog doma Vukovar“ i opštine Bačka Palanka.

Omladinski centar Bačke Palanke raspisao je konkurs za izlagače na Novogodišnjem Đinđuveraju, sajmu unikatnog ručno rađenog nakita. Sajam će biti održan 26. decembra u kafe baru “Pardon” u Bačkoj Planci, a prijave se mogu slati do 20. decembra. Kao I predhodnih godina sve što je potrebno je da zainteresovani  pošalju tri fotografije komada nakita koji bi bili izloženi, kao i osnovne podatke: ime i prezime, naziv radionice i kontakt telefon. Sve to poslati na adresu tamarajozic@gmail.com. Broj izlagača je, zbog prostora, ograničen na deset.

Pobedom, u 10. kolu Super B lige Sever-Centar, sa devet golova razlike, Lavovi Bačka Palanka ipak nisu uspeli da se približe centru na tabeli. Naime, oni su 01. decembra u hali Tikvara trijumfovali protiv Smedereva rezultatom 32:23, međutim, i dalje ostaju na devetom mestu zbog lošije gol razlike. Da li su se Lavovi konačno probudili, saznaćemo u subotu kada je na redu utakmica u Kaću između, domaćina Jugovića i palanačkih rukometaša.

Do kraja dana promenljivo oblačno, suvo i hladno. Maksimalna dnevna temperatura 4 stepena. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci potpuno oblačno i još hladnije. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, uveče u pojačanju. Jutarnja temperatura -3, a maksimalna u toku dana svega 2 stepena.  I u nastavku nedelje hladno sa jutarnjim mrazom, u četvrtak magla tokom celog dana.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.