Vesti 05.08.

Epidemiološka situacija je i dalje nepovoljna jer broj COVID pozitivnih pacijeneta svakodnevno raste. Prema podacima epidemiološke službe Doma zdravlja “Dr Mladen Stojanović” u julu je registrovano 347-oro zaraženih COVID-om na području bačkopalnačke opštine. Za prva 4 dana avgusta u Covid ambulanti u Bačkoj Palanci je pregledano oko 200 pacijenata koji su se javili zbog simptoma oboljenja. Od toga kod više od 80 posto je i potvrđena infekcija corona virusom. I dalje je  kod većine zastupljena lakša klinička slika, bez upale pluća a svega 5 pacijeta je hospitalizovano na Mišeluku. Zbog povećanog broja pregleda, od 7.avgusta, COVID ambulanta će  raditi i nedeljom u vremenu od 8 do 16 časova. Radnim danima rad ove ambulante je i dalje  od 7 do 20 časova a subotom od 8 do 16 časova. I dalje se apeluje na ličnu odgovornost građana  što podrazumeva preporučeno nošenje maski u zatvorenom prostoru i svim situacijama kad nije moguće držati potrebnu distancu, pojačane mere lične higijene a kao najefiksnija preventivna mera preporučuje se vakcinacija. 

Komisija za sprovođenje postupka dodele sredstava za bespovratno sufinansiranje aktivnosti na unapređenju energetskih svojstava stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Bačka Palanka obaveštava zainteresovane građane da će 06.avgusta raspisati Javni poziv za učešće krajnjih korisnika za sufinansiranje mera energetske sanacije, porodičnih kuća, stanova i  stambenih zgrada  na teritoriji opštine Bačka Palanka za 2022. godinu. Javni poziv će trajati u periodu od 06. do 27. avgusta. Konkursna dokumentacija za Javni poziv može se preuzeti na internet stranici Opštine Bačka Palanka (backapalanka.rs), ili u kancelarijama broj 14, 26, 33a i 36 radnim danom od 10:30 do 12:30.

Rok za prijavljivanje kandidata za popisivače u Srbiji ističe danas. Za rad na popisu stanovništva u oktobru biće angažovano 15.000 građana. Zainteresovani mogu da se prijave elektronski. Za popisivanje stanovništva, domaćinstava i stanova mogu se prijaviti punoletni građani, zaposleni ili nezaposleni koji imaju najmanje treći stepen stručne spreme, zatim studenti i penzioneri. Prosečna zarada biće oko 60.000 dinara. Od 1. do 31. oktobra biće popisano stanovništvo, ali i stambeni fond Srbije. To je najmasovnije i najkompleksnije statističko istraživanje u zemlji. Prikupljeni podaci su od izuzetnog značaja. Po zakonu, Republički zavod za statistiku dužan je da čuva podatke građana.

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u sredu, 10. avgusta, bez struje ostaće celo naselje Neštin, Vizić i Đipša – Kapavica u periodu od 8:30 do 14:30 časova.

Krajem maja u bloku Partizan u Bačkoj Palanci počeli su radovi na zameni tela kotlova i zameni kompletnog toplovoda. Kako nezvanično saznajemo radovi su stali nakon problema koji su nastali sa izvođačima i podizvođačima radova. Radovi su danas konačno nastavljeni i trajaće najkasnije do 1. oktobra 2022. godine“.

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi  117,36 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sezona putovanja i godišnjih odmora na najfrekventnijim putevima donosi najveći broj vozila, zbog čega se na svim graničnim prelazima formiraju duže kolone, a čekanja su često višesatna, saopštio je AMSS. Na graničnom prelazu Horgoš putnička vozila čekaju na izlazu dva sata, dok se na Preševu čeka 80 minuta. Na graničnim prelazima Gradina i Batrovci na ulazu putnička vozila čekaju oko sat vremena, dok se na Gostunu i Špiljanima na izlazu čeka oko pola sata. Na ostalim graničnim prelazima kaoi na graničnom prelazu Bačka Palanka nema dužih zadržavanja vozila.

Do kraja dana sunčano i veoma toplo. Najviša dnevna temperatura od 33 do 36 stepeni. U Bačkoj Palanci danas sunčano, tempertura do 35 stepeni. Sutra nas očekuje još jedan veoma topao dan. Vetar slab do umeren, severni i severoistočni. Jutarnja temperatura od 14 do 21, najviša dnevna od 33 do 37 stepeni. U Bačkoj Palanci sutra sunčano i veoma toplo, temperatura do 37 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.