Vesti 08.08.

S obzirom da se situacija sa COVID-om ne smiruje još uvek, u COVID ambulantu u Bačkoj Palanci javi se veći broj građana i uglavnom budu pregledani istog dana, mali broj, po potrebi, bude zakazan za sutradan – potvrdili su nam u Domu zdravlja ”Dr Mladen Stojanović”. Covid ambulanta radnim danima radi od 7 do 20 časova, u dve smene, u okviru kojih se ukupno obavi oko 50 prvih pregleda pacijenata a pored njih i određeni broj kontrolnih pregleda. Ambulanta radi i svake  subote, a  od  07. avgusta i nedeljom, u vremenu od 8 do 16 časova. I dalje se kod pacijenata većinom  registruje lakša klinička slika koja ne zahteva hospitalizaciju. Uporedo sa porastom broja zaraženih, beleži se i povećano intresovanje za vakcinaciju i to prvenstveno 4-om dozom. Sa vakcinalnog punkta u ambulanti “Stari grad“ su nam saopštili da su u prvoj nedelji avgusta vakcinisana 124 građanina. Svi koji žele mogu se vakcinisati svakog radnog dana pre podne do 14 časova, izuzev četvrtkom, kad ambulanta “Stari grad” radi od 13 do 19 časova.  

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovode od danas do 14. avgusta, akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila. Akcija će se sprovoditi u 30 država članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope). Saobraćajna policija će svakoga dana akcije angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije tj. „presretačima“, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila korišćenjem proširenog i unapređenog sistema. Određeni broj patrola snimaće brzinu kretanja bez zaustavljanja vozača, a vlasnici vozila koja budu snimljena u prekoračenju dobiće na kućnu adresu poziv da se izjasne o identitetu lica koje je učinilo prekršaj.

Komisija za sprovođenje postupka dodele sredstava za bespovratno sufinansiranje aktivnosti na unapređenju energetskih svojstava stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Bačka Palanka, obaveštava zainteresovane privredne subjekte da je 05. avgusta ove godine donela odluku o produženju roka po Javnom pozivu  za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi ,  termostatskih  ventila i delitelja toplote na teritoriji opštine Bačka Palanka. Rok za učešće privrednih subjekata po ovom javnom pozivu se produžava do 12. avgusta.

JKP “Komunalprojekt” obaveštava građene da je zbog havarije na cevovodu u blaku Partizan, koje je prouzrokovalo treće lice, bez vode ostala MZ Centar i MZ Bratstvo do otklanjanja havarije.

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u sredu, 10. avgusta, bez struje ostaće celo naselje Neštin, Vizić i Đipša – Kapavica u periodu od 8:30 do 14:30 časova.

Mobilne ekipe Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine tokom ove nedelje dežuraće u različitim mestima po pokrajini i prikupljati krv. Krv će se prikupljati u sredu, 10. avgusta, u Crvenom krstu u Bačkoj Palanci od 8 do 12 i od 14 do 18 časova.

U subotu, 06. avgusta, u Apatinu, održano je Otvoreno prvenstvo Vojvodine za dečake i devojčice rođene u periodu od 2010. godine- 2013. godine. Takmičari „Tarkett“-a osvojili su ukupno 11 medalja, od čega 2 zlatne, 4 srebrne i 5 bronzanih. U sveukupnom plasmanu „Tarkett“ je poneo titulu Prvaka Vojvodine sa osvojenih ukupno 143 boda, na drugom mestu je ekipa „Dunav“-a iz Bezdana sa 104 boda, dok je na trećem ekipa „Bratsvo“ iz Kanjiže sa ukupno 99 bodova. Sledeći vikend  „Tarkett“ je domaćin Prvenstva Srbije za decu ovog uzrasta, pa se pozivaju svi sugrađani da u 10 časova dođu na Tikvaru i podrže najmlađe kajakaše.

U povratku sa takmičenja, iz Apatina, kajakašima „Tarkett“-a je skliznuo jedan mini kajak sa prikolice na krivini u Tovariševu, međutim kada su se vratili za Tovariševo, kajak nigde nije nađen. Mole se svi sugrađani naše Opštine, a pogotovo stanovnici Tovariševa, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju da se jave na telefon 064/45-88-408 ili 064/22-66-043. U pitanju je mini kajak, belo- plavo- crvene boje, marke „KAPE“.

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi  117,32 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana promenljivo oblačno vreme, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i većom količinom padavina, u zoni pljuska i jak vetar. Najviša dnevna temperatura od 30 do 35 stepeni. U Bačkoj Palanci do kraja dana pretežno sunčano, uveče je moguća kiša praćena grmljavinom, temperatura do 32 stepena. Sutra nas očekuje promenljivo oblačno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni. Lokalno se očekuju obilne padavine i grad, a u zoni pljuska i jak vetar. Jutarnja temperatura od 15 do 21, najviša dnevna od 27 do 31 stepen. U Bačkoj Palanci sutra oblačno, moguća je kiša praćena grmljavinom, temperatura do 27 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.