Vesti 03.08.

Predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica sa svojim saradnicima  obišao je juče, 02. avgusta, početak izvođenja radova na izgradnji sportske sale u Osnovnoj školi ,,Sveti Sava“ u Bačkoj Palanci. Izvođač radova je ,,MILINKOVIĆ COMPANY“ d.o.o. Beograd. Predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica  istakao je da je u razgovoru sa direktorkom škole Snežanom Fodora došao do podatka da je 67 generacija prošlo kroz Osnovnu školu ,, Sveti Sava“ i konačno su dočekali da se krene sa izgradnjom fiskulturne sale. OŠ ,,Sveti Sava“ će konačno dobiti svoj prostor gde će obavljati fizičke aktivnosti. Rok za izvođenje radova je 240 dana i radiće se u dve faze – dvogodišnje finansiranje. ,,Nadamo se da će od 1. marta ova sportska hala imati svoju upotrebnu dozvolu odnosno da će đaci ove Osnovne škole obavljati fizičke aktivnosti onako kako dolikuje svim Osnovnim školama u Srbiji i u Bačkoj Palanci. Ovaj prostor će dobiti sasvim jednu novu namenu kroz novi sportski teren, park, tribine i sportsku dvoranu od 800 kvadratnih metara bruto razvijene površine, energetski efikasnoj”, istako je Šušnica.

111. sednica Opštinskog veća Opštine Bačka Palanka održaće se u četvrtak, 4. avgusta, sa početkom u  8,00  časova.  Na dnevnom redu sednice između ostalog naći će se utvrđivanje Predloga odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora Javnog komunalnog preduzeća „Komunalprojekt“, utvrđivanje Predloga odluke o stavljanju van snage Odluke o pokretanju postupka razmene nepokretnosti u javnoj svojini Opštine Bačka Palanka kao i donošenje Zaključka o sprovođenju Javnog poziva za učešće krajnjih korisnika za sufinansiranje mera energetske sanacije, porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu  pripremu potrošne tople vode na teritoriji opštine za ovu godinu.

Ministarstvo poljoprivrede i NIS dogovorili su da se u cilju dodatne podrške poljoprivrednicima omogući vlasnicima NIS Agro kartice sipanje goriva u rezervoar dva puta u toku dana. To je potvrđeno Tanjugu u ministarstvu. Tako će poljoprivrednici, koji imaju tu karticu, sada moći da sipaju gorivo u rezervoar dva puta u toku dana i jednom u kanister. Dogovor je postignut kako bi se dodatno pomoglo poljoprivrednicima zbog trenutne situacije na tržištu energenata.

Opštinska uprava Opštine Bačka Palanka obaveštava da će se 05. avgusta, izvršiti tretman suzbijanja larvi komaraca sa zemlje, na teritoriji opštine Bačka Palanka.  Vreme početka tretmana je 8:00 časova. Tretmani će se vršiti na sledećim lokalitetima: Bačka Palanka, Pivnice, Gajdobra, Silbaš, Despotovo, Parage, Tovariševo, Mladenovo i Obrovac.

JKP “Komunalprojekt” obaveštava da će zbog sanacije čvorišta u MZ Čelarevo sutra, 04. avgusta, doći do prekida isporuke vode. Planirano vreme isključenja je od 7 do 15 časova. U slučaju kiše i nepredviđenih okolnosti radovi se pomeraju za naredni dan.

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi  117,38 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana  sunčano i toplo vreme. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najviša dnevna temperatura od 30 do 34 stepena. U Bačkoj Palanci do kraja dana sunčano, temperatura do 33 stepena. Sutra nas očekuje sunčano i veoma toplo vreme. Vetar slab do umeren, severni i severoistočni. Jutarnja temperatura od 14 do 21, najviša dnevna od 31 do 34 stepena. Sutra u Bačkoj Palanci sunčano i toplo, temperatura do 34 stepena.

Both comments and pings are currently closed.