Vesti 02.08.

Prema podacima epidemiološke službe Doma zdravlja “Dr Mladen Stojanović“ u julu mesecu je registrovano 347 pozitivnih na COVID od ukupno pregledane 1484 osobe, od toga 859 prvi pregled. “To  predstavlja višestruki porast broja zaraženih u odnosu na predhodni period kada je, primera radi, u junu  registrovano  ukupno 29 pozitivnih pacijenata. U strukturi zaraženih zastupljeni su pacijenti svih uzrasta ali preovlađuju osobe starije od 6o godina”, stoji u saopštenju Doma zdravlja. S obzirom da epidemija ne jenjava a broj inficiranih i dalje raste iz Doma zdravlja podsećaju na neophodnost pridržavanja osnovnih preventivnih mera a to su pooštrene mere higijene i nošenje maski, koje je u zdravstvenim ustanovama obavezno. Kao najbolja preventivna mera i dalje se preporučuje vakcinacija, naročito četvrta doza, starijim pacijentima, hroničnim  bolesnicima i onima sa oslabljenim imunološkim sistemom.

Predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica, predsednik Skupštine opštine Bačka Palanka, Milan Čavić sa saradnicima i Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Dane Basta juče su,01. avgusta, obišli završetak tekućeg održavanja košarkaških terena na sportskom centru ,,Tikvara“ u Bačkoj Palanci. Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta istakao je da su završeni radovi na rekonostrukciji košarkaških terena i da su zadovoljni radovima. Pohvalio je Opštinu Bačka Palanka što prati konkurse Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu a ujedno i aplicira. Celokupni radovi iznose 6.340.416,00 dinara. ,, Nastavićemo u narednom periodu istim ritmom da što više mladih sportista dobije infrastrukturu onakvu kakvu zaslužuje.“ – istakao je Basta.

JKP ”Komunalprojekt” obaveštava da je danas, 2. avgusta, u Bačkoj Palanci počelo ispiranje vodovodne mreže u regionu centar u pre podnevnim časovima. Tokom ispiranja moguće je blago zamućenje vode i blage oscilacije u pritisku. Ispiranje će se obavljati do petka svako pre podne.

JKP “Komunalprojekt” obaveštava da će zbog sanacije čvorišta u MZ Čelarevo u četvrtak, 04. avgusta, doći do prekida isporuke vode. Planirano vreme isključenja je od 7 do 15 časova. U slučaju kiše i nepredviđenih okolnosti radovi se pomeraju za naredni dan.

Isplata julskih penzija za korisnike iz kategorije samostalnih delatnosti počela je danas, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje. Penzije će od danas početi da pristižu kako samostalcima koji primanja dobijaju preko tekućih računa, tako i onima koji su se opredelili da penzije dobijaju na kućne adrese ili na šalterima pošta. Prema kalendaru isplata u avgustu, tri dana kasnije, odnosno 5. avgusta, počeće isplata vojnih i poljoprivrednih penzija, dok će korisnicima iz kategorije zaposlenih julska primanja početi da pristižu 10. avgusta.

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju praznik starozavetnog proroka i novozavetnog svetitelja Ilije, u narodu nazvanog i Gromovnik. Smatra se najsilovitijim među ognjenim svecima, pa se svetkuje s ogromnim strahopoštovanjem. Ukoliko danas grmi, propašće sav rod oraha i lešnika. Od davnina čuva se izreka: “Od Svetog Ilije, sunce sve milije”.

U subotu, 30. jula, kajakaši „Tarkett“-a učestvovali su u IV kolu Mini kajak lige, Pionirske i lige Olimpijskih nada u Zabrežju. Osvojeno je ukupno 14 medalja, od čega 7 zlatnih, 2 srebrne i 5 bronzanih. Ovo je bilo ujedno i poslednje kolo, pa je i kompletna liga okončana na sledeći način: kajak kanu klub „Tarkett“ je ubedljivi pobenik u Mini kajak ligi, u Pionirskoj ligi je na visokom 3 mestu na tabeli, dok je u ligi Olimpijskih nada na 4. mestu.

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi  117,37 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana sunčano i malo toplije vreme. Najviša dnevna temperatura od 29 do 32 stepena. U Bačkoj Palanci danas malo do umereno oblačno, temperatura do 31 stepena. Sutra nas očekuje sunčano i još malo toplije vreme, samo posle podne ponegde u planinskim predelima južne Srbije uz dnevni razvoj oblačnosti kratkotrajna kiša ili pljusak. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 13 do 20, najviša dnevna od 29 do 33 stepena. U Bačkoj Palanci sutra pretežno sunčano, temperatura do 32 stepena.

Both comments and pings are currently closed.