Vesti 02.04.

U zgradi Opštine Bačka Palanka juče je svečano otvoren šalter za preduzetnike i tom prilikom je potpisan sporazum između Opštine Bačka Palanka i Privredne komore Srbije. Ovaj šalter omogućiće svim preduzetnicima na teritoriji opštine Bačka Palanka da na jednom mestu dobiju sve neophodne informacije i savete, ali i da budu u toku sa svim konkursima i subvencijama koji su vezani za njihovu delatnost.

JKP “Komunalprojekt” obavešatava da će zbog kvara na postrojenju fabrike vode sutra, 03. aprila u periodu od 05h do 12h doći do redukcije – smanjenja pritiska vode u distributivnoj mreži. Ukoliko dođe do nepredviđenih okolnosti na sanaciji kvara moguće je posle naznačenog perioda da dođe do potpunog prekida distribucije vode. Mole se građani da obezbede dovoljne količine vode.

Isplata martovskih penzija za korisnike iz kategorije samostalnih delatnosti počela je danas, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje. Isplata za vojne i poljoprivredne penzionere počeće 5. aprila, a za korisnike iz kategorije zaposlenih 10. aprila. Iznosi na čekovima biće isti kao i prilikom prethodne isplate.

PU „Mladost“ Bačka Palanka – Tim za inkluziju i dodatnu podršku u saradnji sa Kulturnim centrom Bačka Palanka organizuje predavanje „Razvojne teškoće – od prepoznavanja do prevazilaženja“koje će se održati danas, 02. aprila u 18.00 časova u sali Muzeja grada. Predavači su prof. dr Špela Golubović i prof. dr Vesela Milankov sa Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, katedra za spec. edukaciju i rehabilitaciju.

U nastavku takmičenja KSV, nastupile su dve selekcije KK „Feniks“. Prvo su nastupili pioniri 2009. godište oni su dočekali ekipu KK „Star Basket“ iz Inđije. Od samog starta Feniks je zaigrao veoma angažovano i na kraju pobeđuju rezultatom 81:67. Odličnu utakmicu su odigrali i kadeti 2008. godište. Oni su dočekali ekipu KK „Karađorđevo“ iz Banatskog Karađorđeva. Odigrali su dobru utakmicu za konačnih 129:27.

Tokom prethodnog dana, u saobraćajnim nezgodama na našim putevima nije bilo poginulih lica, dok je povređeno 46 učesnika u saobraćaju. Kiša koja je padala u jutarnjim časovima u većem delu zemlje uzrokovaće vlažan kolovoz, pa Uprava saobraćajne policije skreće pažnju vozačima da smanje brzinu kretanja vozila i drže bezbedno odstojanje. Ujedno se apeluje na vozače i putnike da obavezno koriste sigurnosni pojas i na prednjim i na zadnjim sedištima, kao i na roditelje da decu prevoze na zakonom propisan način.

Raspored sahrana za utorak, 02. apila na grobljima u opštini Bačka Palanka koja su pod ingerencijom JKP „Komunalprojekt“.

Gradsko groblje u Bačkoj Palanci

12:00 – Obradović Branka (1935)

13:00 – Jozić Zoran (1968)

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,13 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana promenljivo oblačno, vetrovito, mestimično sa kratkotrajnom kišom. Vetar umeren i jak, zapadni i severozapadni. Najviša dnevna temperatura od 17 do 23 stepena. U Bačkoj Palanci najviša dnevna temperatura do 18 stepeni. Sutra umereno oblačno vreme, suvo sa sunčanim intervalima. Vetar slab do umeren, promenljiv. Jutarnja temperatura od 3 do 10, a najviša dnevna od 19 do 23 stepena. Sutra u Bačkoj Palanci malo i umereno oblačno sa sunčanim intervalima, temperatura do 22 stepena.

Both comments and pings are currently closed.