Vesti 03.04.

Danas je održana 180. sednica Opštinskog veća Opštine Bačka Palanka. Članovi veća razmatrali su 14 tačaka dnevnog reda. Između ostalog članovi veća su utvrdili Predlog odluke o  usvajanju srednjoročnog plana opštine Bačka Palanka za period od 2023. do 2025. godine, Predlog odluke o usvajanju lokalnog akcionog plana za upravljanje migracijama na teritoriji opštine Bačka Palanka za period 2024-2028. godine, Predlog rešenja o davanju saglasnosti na izmenu Programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća ,,Komunalprojekt“ Bačka Palanka za ovu godinu, koji su upućeni Skupštini opštine Bačka Palanka na dalje usvajanje i razmatranje. Donet je i Program za rad Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Bačka Palanka za 2024. godinu.

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije raspisala je Javni poziv za podnošenje zahteva za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama za upotrebljavani traktor za 2024. godinu. Poziv će biti otvoren do 15. maja. Zahtevi pristigli posle navedenog roka, neće biti razmatrani.

“Pošta Srbije” predstavila je besplatnu aplikaciju pomoću koje će korisnici imati lakši i brži pristup poštanskim uslugama, ali i pomoću koje će se izbeći moguće malverzacije. Pošta Srbije od aprila meseca više neće slati SMS poruke i imejlove. Građani mogu potpuno besplatno da instaliraju aplikaciju ili na Google Store-u ili na Apple Store-u. U slučaju da im treba bilo kakva pomoć, mogu doći u bilo koju poštu. To je način da našim građanima izađemo u susret i da svi oni koji su do juče pokušali da prevare građane, a to šalju u ime pošte, bilo kakve SMS poruke više neće biti moguće”, poručio je v. d. direktora “Pošta Srbije” Zoran Đorđević.

Obavešatavaju se građani da je zbog kvara na postrojenju fabrike vode danas, 03. aprila, od 5 časova došlo do redukcije – smanjenja pritiska vode u distributivnoj mreži. Redukcija će trajati do 12 časova. Ukoliko dođe do nepredviđenih okolnosti na sanaciji kvara moguće je posle naznačenog perioda da dođe do potpunog prekida distribucije vode.

Zonska smotra pozorišnog amaterskog stvaralaštva Vojvodine biće održana od 17. do 23. aprila u Gradskom bioskopu u Bačkoj Palanci. U okviru smotre biće odigrano sedam pozorišnih predstava: „Crna kutija“ (Novosadsko amatersko pozorište), sreda, 17. april u 20:00 časova. „Pop Ćira i pop Spira“ (AP „Đorđe Damjanov Đekša“, Jaša Tomić), četvrtak, 18. april u 20:00 časova. „Ožiljak“ (SKC „Stevan Sremac“ i KC „Miroslav Antić“, Senta), petak, 19. april u 20:00 časova. „Vođa“ (Pozorišni klub „Gest“, Sečanj), subota, 20. april u 20:00 časova. „H2ZrO“ (TO „Teatar“, Zrenjanin), nedelja, 21. april u 20:00 časova. „Ovo je kraj“ (Novosadsko amatersko pozorište), ponedeljak, 22. april u 20:00 časova. „Krađa svađa“ (Kulturni centar Bačka Palanka), utorak, 23. april u 20:00 časova. Za sve predstave, ulaz je slobodan.

Projekat Euro Fest for Kids je nastao sa ciljem promocije evropskih filmova za decu i obrazovanja mladih u području filmske animacije i sinhronizacije. Projekat je podržan od strane programa „Collaborate to Innovate“ udruženja Europa Cinemas – MEDIA Kreativna Evropa. U Gradskom bioskopu će u okviru ovoga Festivala biti prikazani sledeći filmovi: danas, 3. aprila u 18.00 časova  „SNOVI JEDNOG ROBOTA“, 4. aprila od 18.00 časova SLUČAJ TESLA“, 6. aprila od 18.00 časova „KRALjICA PLESA“, 7. aprila od 18.00 časova „RUŽICA I KAMENA TROLICA“. Cena ulaznice za ove projekcije je 300 dinara.

U petak, 5. aprila, u Kulturnom centru Čelarevo, udruženje „Dunđerski“ ugostiće istaknutog stručnjaka za vojne strategije i doktrine, pukovnika u penziji i bivšeg portparola Vojske Jugoslavije, gospodina Svetozara Radišića. Predavanje  će se održati u 19.30 časova pružajući posetiocima priliku da se upoznaju sa izuzetnim doprinosom gospodina Radišića u oblasti vojne nauke. Ulaz na predavanje je slobodan.

Prethodnog dana na putevima u Republici Srbiji dogodilo se 82 saobraćajne nezgode, u kojima je povređeno 46, a nije bilo poginulih je učesnika u saobraćaju. Zbog završetka vaskršnjih praznika po gregorijanskom kalendaru i završetka prolećnog raspusta za učenike sa teritorije Vojvodine, danas se na svim važnijim putnim pravcima u zemlji očekuje pojačan intenzitet saobraćaja. S tim u vezi, apeluje se na učesnike u saobraćaju da budu strpljivi i da poštovanjem propisa daju direktan doprinos očuvanju bezbednosti. Pripadnici saobraćajne policije će povećati prisustvo i maksimalno pojačati aktivnosti na otkrivanju prekršaja koji najviše doprinose nastanku saobraćajnih nezgoda i težini posledica.

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,13 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana umereno oblačno vreme sa sunčanim periodima. Vetar slab do umeren, promenljiv. Najviša dnevna temperatura od 19 do 23 stepena. U Bačkoj Palanci najviša dnevna temperatura do 22 stepena. Sutra promenljivo oblačno vreme, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 11, a najviša dnevna od 18 do 22 stepena. Uveče razvedravanje. Sutra u Bačkoj Palanci promenljivo oblačno, temperatura do 22 stepena.

Both comments and pings are currently closed.