Vesti 31.maj

  •  Danas se obeležava Međunarodni Dan bez duvanskog dima. Tema je ‘’Zabrana reklamiranja I promocije duvana I sponzorstva od strane duvanske industrije’’, a dan se obeležava pod sloganom ‘’Da li ste izmanipulisani? Oslobodite se!’’. Udruženje Građana ‘’Zdravlje’’ organizuje seminar odvikavanja od pušenja ‘’Sedam koraka do slobode’’ koji će se održavati od 2. Do 10.juna u prostorijama MZ Dunav u Bačkoj Palanci u vremenu od 17:00 do 18:00 sati. Danas od 10:00 do 12 sati, ovo Udruženje u saradnji sa Crvenim krstom, ispred robne kuće održaće zajedničku akciju povodom Svetskog dana bez duvanskog dima.
  • Zbog saniranja posledica nevremena, danas će, u vremenu od 10:00 do 11:00 sati, doći do prekida u isporuci električne energije u sledećim naseljenim mestima naše opštine : Obrovac, Tovariševo, Karađorđevo, Mladenovo, Nova Gajdobra, Gajdobra, Silbaš I Parage. Zbog hitnih radova na niskom naponu, pojedine ulice u Obrovcu biće povremeno bez struje do 14:00 sati.
  • Dinar je i danas nastavio trodnevnu tendenciju pada vrednosti prema evru i to za 0,2 odsto, ili 22 pare, i pored intervencije centralne banke prodajom pet miliona evra na deviznom tržištu, tako da zvanični srednji kurs iznosi 111,6101 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).
  • Humanitarna pozorišna predstava pod nazivom ‘’Tražim ljubav I snove’’ u organizaciji nastavnika OŠ ‘’Heroj Pinki’’, održaće se danas u Sali bioskopa sa početkom u 18:00 časova. Predstava je nastala po delu Srđana Siđe Živkovića ‘’Hip hop šajkača’’. Cena ulaznice iznosi 150 RSD , a prikupljena sredstva ićiće za kupovinu ortoze, tj. ortopedskog pomogala učeniku ove škole.
  • Na platou u centru grada, večeras od 19:30 održaće se koncert folklornih grupa u okviru festivala ’’Ala volem kolo da igram’’. Pre koncerta biće svečani defile učesnika centrom grada.
  • U bačkopalanačkom bioskopu od danas do srede 5.juna, prikazivaće se film ‘’Rimu, s ljubavlju’’, u terminu od 21:00 sat, u dane vikenda od 19:00 sati prikazivaće se dečiji film ”Krudsi”, kao i u nedelju od 11:00 sati u okviru Nedeljnog matinea za decu.
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.