Vesti 27.03.

Na današnjem zasedanju Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Bačka Palanka, donete su odluke o skraćenju radnog vremenasvih trgovinskih objekata  po principu, od ponedeljka do četvrtka, radno vreme je od 07:00 do 15:00 časova, u petak i subotu od 07:00 do 16:00 časova. U nedelju, pojedine radnje, za starije od 65 godina, radiće od 04:00 do 07:00, kasnije do 14:00 časova, a ostale od 07:00 do 14:00 časova. Doneta je odluka da JKP Komunalprojekt izvrši dezinfekciju javnih površina na teritoriji opštine Bačka Palanka. Od danas dozvoljava se rad autoperionicama u opštini koje rade na principu samousluživanja, uz poštovanje svih mera zaštite i do sada donetih naredbi.

U poslednjih par dana jedan broj građana dobio je lažne SMS poruke u vezi sa isplatom penzija u kojima se od njih traži da dostave lične podatke,  jedinstveni matični broj građana, broj žiro-računa u banci, PIN kod i druge  slične podatke. Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane, koji su dobili SMS poruke u vezi sa isplatama penzija, u kojima se od njih, kao klijenta banke, traže lični podaci i bankarski podaci da to prijave Odeljenju za suzbijanje viokotehnološkog kriminala na imejl adresu vtk@mup.gov.rs ili preko Udruženja banaka Republike Srbije.

Dom zdravlja “dr Mladen Stojanović” obaveštava građane da svi oni kojima je potrebna lekarska pomoć  mogu da se obrate svom izabranom lekaru, bez zakazivanja, dolaskom u Dom zdravlja, sem ako su u pitanju akutne respiratorne infekcije ili sumnja na korona virus. U tim slučajevima treba pozvati 7550 311 ako je sumnja na covid19 ili 7550 351 i 7550 359 ako su u pitanju informacije o akutnim respiratornim infekcijama.

Juče su volonteri Crvenog krsta krenuli u raspodelu paketa sa hranom koje je obezbedila lokalna samouprava, za starije sugrađane u Bačkoj Palanci. Uskoro se očekuje i raspodela paketa sa higijenskim proizvodima.

Ministarstvo pravde uputilo je dopis sudovima koji će voditi postupke protiv osoba koje su prekršile mere samoizoilacije, da se ta suđenja organizuju preko video linka. Ministarstvo je ovu odluku obrazložilo u cilju zaštite zaposlenih i lica protiv kojih se vodi postupak. To podrazumeva da sudovi imaju instalirane računare sa kamerom i mikrofonom i na njima program ‘Skype’ . Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde obezbedila je tri posebna objekta u okviru Uprave u kojima su smeštena lica koja prekrše mere samoizolacije, koji se nalaze u Vršcu, Požarevcu i Pirotu.

Iz Tužilaštva prenosimo apel svim građanima starijim od 65 godina kao i povratnicima iz inostranstva da poštuju odluku vlade Republike Srbije o izolaciji i samoizolaciji, jer će u protivnom svi oni koji se ne pridržavaju navedenih odluka biti strogo procesuirani.

Do kraja dana promenljivo oblačno i toplije u odnosu na jučerašnji dan. Maksimalna dnevna temperatura 14 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda za vikend u Bačkoj Palanci malo do umereno oblačno i još toplije. Vetar slab i umeren, promenljivog smera. Jutarnja temperatura oko 5, a maksimalna u toku dana 17 stepeni. U ponedeljak postepeno naoblačenje spušta temperaturu vazduha za nekoliko stepeni i donosi kišu u večernjim satima. Ne zaboravite u nedelju 29. marta prelazimo na letnje računanje vremena. Pomeramo sat unapred sa 02:00 na 03:00.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.