Vesti 25.11.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovan 751 novi slučaj obolelih od corona virusa. Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta od 40 do 59 godina, a potom od 20 do 39 godina. U strukturi obolelih dominiraju nevakcinisane osobe svih uzrasta. U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 17795. Institut smatra da u narednom periodu treba posvetiti pažnju poštovanju predloženih opštih mera zaštite na svakom mestu i posebno potrebi vakcinacije što većeg broja ljudi i podizanju obuhvata vakcinacijom. Vakcinacija protiv corona virusa u opštini Bačka Palanka teče uredno. “Od ponedeljka se vakciniše i po punktovima – selima. Tokom ove i sledeće nedelje sprovešće se akcija vakcinacije u svim selima” rekla je za naš radio epidemiolog dr Mirjana Valan. Danas su ekipe na terenu u Pivnicama, sutra 26. novembra u Silbašu, od 9 do 13 časova. “U covid ambulanti  i dalje ima preko 200 pregleda dnevno, zbog čestih kontrola obolelih, ali poslednjih nekoliko dana  broj novoobolelih je do 20 na dan”, istakla je dr Mirjana Valan.

JKP „Komunalprojekt“ obaveštava sve korisnike da je u toku slanje opomena pred isključenje i utuženje svim neredovnim platišama računa za komunalne usluge. Nakon slanja opomena JKP „Komunalprojekt“ će krenuti sa isključenjima sa vodovodne mreže u skladu sa Zakonom o komunalnim delatnostima. Pozivaju se korisnici koji imaju dugovanja da dođu na blagajnu JKP „Komunalprojekt–a” i izmire račune kako bi izbegli isključenje i dodatne troškove ponovnog priključenja. Dugovanje može da se izmiri i putem reprograma duga na više mesečnih rata, u zavisnosti od visine duga. Više informacija o reprogramiranju dugovanja možete dobiti na blagajni JKP „Komunalprojekt“  ili na kontakt telefon 021/ 755 – 0141.

JP “Standard” obaveštava građane da će u subotu 27. novembra, zbog izvođenja radova na sanaciji kolovoza, na delu Novosadskog puta od ulaza u „Nektar“ do semafora kod obilaznice u Bačkoj Palanci, doći do potpune obustave saobraćaja tako da će se saobraćaj za vozila koja se kreću prema i iz pravca Novog Sada, odvijati alternativnim pravcima. Mole se učesnici u saobraćaju da za vreme trajanja radova poštuju postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

U Gradskom muzeju juče 24. novembra, održana je promocija knjige „Apoteoza Nj.V. Kralju Petru I Karađorđeviću“ autora profesora Dejana Tomića. Dejan Tomić je neumorni čuvar kulturne baštine i skrajnute povesnice Apoteozom Nj.V. Kralju Petru I Karađorđeviću i on je sve zaboravljene pesme i srušene spomenike posvećene Kralju Petru obnovio i vratio čitaocima i srpskom narodu. „Apoteoza Nj. V. Kralju Petru I Karađorđeviću“ objavljena je u vreme obeležavanja stogodišnjice smrti Kralja Oslobodioca – 16. avgusta na Oplencu.

U Gradskom bioskopu od 25. do 28. novembra (četvrtak, petak, subota i nedelja) od 16.00 časova biće prikazan animirani porodični film „NEPOPRAVLjIVI RON“ sinhronizovan na srpski jezik. Cena ulaznice za ovaj film je 300 dinara. Takođe od 25. do 28. novembra (četvrtak, petak, subota i nedelja) u terminima od 18.00 i 21.00 časa biće prikazan domaći hit film „JUŽNI VETAR 2“ u kojem glavne uloge tumače: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Predrag Miki Manojlović, Aleksandar Berček i Jovana Sojiljković. Cena ulaznice za ovaj film je 350 dinara.

U Galeriji Muzeja grada u sredu, 1. decembra u 18.00 časova biće otvorena izložba fotografija Planinarskog sportskog društva „Ravničar“ iz Bačke Palanka povodom 20 godina postojanja. Biće izložene fotografije nastale poslednjih dvadeset godina sa planinarskih akcija širom Srbije i sveta.

U okviru 20. kola Prve lige Srbije ekipa OFK Bačke gostuje ekipi Kabela iz Novog Sada. Utakmica se igra u subotu 27. novembra od 13 časova.

Do kraja dana malo do umereno oblačno vreme, sa dužim sunčanim intervalima. Vetar slab i umeren, u košavskom području jak, a u južnom Banatu povremeno i olujni, južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 8 do 13 stepeni. U Bačkoj Palanci do kraja dana umereno oblačno sa dužim sunčanim intervalima, temperatura do 11 stepeni. Sutra nas očekuje umereno do potpuno oblačno vreme, mestimično sa kišom, više padavina se očekuje na severu Srbije. Vetar umeren i jak, a u južnom Banatu i donjem Podunavlju povremeno i olujni, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 1 do 7, najviša dnevna u većini krajeva od 9 do 14 stepeni. U Bačkoj Palanci sutra oblačno i kišovito, temperatura do 9 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.