Vesti 24.03.

Na juče održanoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije donete su odluke da se zabranjuje rad svim objektima za zabavu i igru, objektima za igre na sreću, autoperionicama kao i kozmetičkim i frizerskim salonima. Skraćeno je radno vreme svim pekarama na teritoriji opštine do 15:00 časova. Vlasnicima pasa je dozvoljen izlazak u šetnju sa kućnim ljubimcima, tokom zabrane kretanja, od 20:00 do 21:00 časa u trajanju od 20 minuta, na maksimalnoj udaljenosti 200 metara od objekta u kom žive. Upravnici stambenih zajednica i profesionalni upravnici su dužni da u svojim stambenim zajednicama evidentiraju osobe starije od 65 godina kao i druge osobe kojima je potrebna pomoć u dostavljanju osnovnih namirnica i drugih neophodnih sredstava i da za njih organizuju dostavu.

Pokrajinska vlada preporučila je svim lokalnim samoupravama u Vojvodini da obezbede sredstva za nabavku prehrambenih i higijenskih paketa za pomoć penzionerima sa mesečnim primanjima nižim od 30.000 dinara. Kao podršku za 19 manje razvijenih lokalnih samouprava u realizaciji ove preporuke, Pokrajina će izdvojiti 50 miliona dinara.

U skladu sa zdravstvenim preporukama, a radi sprečavanja širenja virusa Covid 19, imajući u vidu efikasniju zaštitu svih građana i korisnika u Centru za socijani rad, mole se građani, posebno korisnici da izbegavaju dolazak u prostorije Centra za socijalni rad ili da to svedu na minimum, a radi ostvarivanja prava i usluga iz oblasti socijalne zaštite. Kako bi se u novonastalim okolnostima vezanim za trenutnu epidemiološku situaciju svim građanima pružila blagovremena i kvalitetna socijalna i porodično pravna zaštita iz delokruga rada ove ustanove, građani svoje zahteve po raznim osnovama mogu podnositi Centru za socijalni rad na telefon 60 45 585 ili elektronskim putem backapalanka.csr@minrzs.gov.rs, nakon čega će u toku postupka, ukoliko se za to ukaže potreba, biti pisanim putem pozivani da dođu u Centar. Upravna akta po zahtevima stranaka u vidu rešenja, potvrda, uverenja i slično, podnosiocima zahteva biće dostavljeno putem pošte na kućnu adresu, poručuju iz Centra za socijalni rad u Bačkoj Palanci.

Sve kompanije koje imaju potrebu za angažovanjem zaposlenih u vreme zabrane kretanja od 17:00 časova uveče do 05:00 sati ujutru treba da popune obrazac-tabelu sa podacima zaposlenih za čijim radom u noćnoj smeni postoji potreba i dostave mejl Ministarstvu privrede na: vanrednostanje@privreda.gov.rs. Ukoliko se dozvola za kretanje traži za lica sa navršenih 65 i više godina života, zahtev se podnosi u odvojenoj, posebnoj tabeli uz dodatno obrazloženje razloga za njihovo radno angažovanje. Podnosilac zahteva za kretanje lica sa navršenih 65 i više godina života preuzima punu odgovornost za moguće posledice njihovog angažovanja.

S obzirom na veliki broj upita kako privrednika i Privredne komore Srbije, tako i građana, Vlada Republike Srbije odlučila je da pojasni odluku u vezi sa uvozom maski i zaštitne opreme, donetu prošle nedelje. Privrednim društvima dozvoljena je kupovina maski i zaštitne opreme sa stranih tržišta, bez obzira na delatnost. Sve kompanije sa teritorije Republike Srbije mogu da uvoze maske i zaštitnu opremu isključivo za sopstvene potrebe – potrebe zaštite zdravlja svojih zaposlenih. Ovo je dopušteno uz jasno ograničenje da nije dozvoljena distribucija, prodaja trećim licima niti bilo kakva trgovina tim maskama i zaštitnom opremom.

Do kraja dana oblačno, hladno uz sneg slabijeg ili umerenog inteziteta. Maksimalna dnevna temperatura 2 stepena. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci slični vremenski uslovi, kasno poslepodne slabljenje, a u toku večeri i prestanak padavina. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura -1, a maksimalna u toku dana 1 stepen po Celzijusu. Od četvrtka suvo, promenljivo oblačno sa više sunčanih intervala i osetno toplije.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.