Vesti 23.03.

Na danas održanoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije donete su odluke da se zabranjuje rad svim objektima za zabavu i igru, objektima za igre na sreću, autoperionicama kao i kozmetičkim i frizerskim salonima. Skraćeno je radno vreme svim pekarama na teritoriji opštine do 15:00 časova. Vlasnicima pasa je dozvoljen izlazak u šetnju sa kućnim ljubimcima, tokom zabrane kretanja, od 20:00 do 21:00 časa u trajanju od 20 minuta, na maksimalnoj udaljenosti 200 metara od objekta u kom žive. Upravnici stambenih zajednica i profesionalni upravnici su dužni da u svojim stambenim zajednicama evidentiraju osobe starije od 65 godina kao i druge osobe kojima je potrebna pomoć u dostavljanju osnovnih namirnica i drugih neophodnih sredstava i da za njih organizuju dostavu.

Iz JKP Komunalprojekt obaveštavaju sve sugrađane da je dezinfekcija izvršena u svim javnim ustanovama i ulazima zgrada, a sve u cilju sprečavanja daljeg širenja virusa Kovid 19. Osim toga izvršena je dezinfekcija glavnih saobraćajnica u Bačkoj Planci. U narednom period očekuje se velika donacija od Vodovoda i kanalizacije Novi Sad, natrijum hipohlorita i u najkraćem mogućem roku će biti izvršena kompletna dezinfekcija na teritoriji Opštine Bačka Palanka.

Dom zdravlja “dr Mladen Stojanović” obaveštava građane da svi oni kojima je potrebna lekarska pomoć  mogu da se obrate svom izabranom lekaru, bez zakazivanja, dolaskom u Dom zdravlja, sem ako su u pitanju akutne respiratorne infekcije ili sumnja na korona virus. U tim slučajevima treba pozvati 7550 311 ako je sumnja na covid19 ili 7550 351 i 7550 359 ako su u pitanju informacije o akutnim respiratornim infekcijama.

Iz Tužilaštva prenosimo apel svim građanima starijim od 65 godina kao i povratnicima iz inostranstva da poštuju odluku vlade Republike Srbije o izolaciji i samoizolaciji, jer će u protivnom svi oni koji se ne pridržavaju navedenih odluka biti strogo procesuirani.

Republički fond za zdravstveno osiguranje poručuje da se bolovanja automatski produžavaju za mesec dana, sem kod onih lica koji žele da prekinu bolovanje jer posao mogu da obavljaju od kuće, produžavaju se i potvrde o oslobađanju od plaćanja participacije. Zdravstvene ustanove su dužne da pruže svim građanima zdravstvenu uslugu, bez obzira da li imaju overenu zdravstvenu legitimaciju ili ne, a produženo je i važenje elektronskih recepata kako građani ne bi morali da dolaze u domove zdravlja, po tom pitanju.

Do kraja dana naoblačenje, mestimično slab sneg. U toku noći intenzivnije padavine. Maksimalna dnevna temperatura 3 stepena. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci oblačno, hladno uz sneg. Vetar umeren i jak, severni. Jutarnja temperatura -2, a maksimalna u toku dana 2 stepena po Celzijusu. U sredu slično vreme ali slabije padavine, dok se od četvrtka očekuje prestanak padavina, više sunčanih intervala i osetno toplije vreme.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.