Vesti 23.09.

Komisija za sprovođenje postupka dodele sredstava za bespovratno sufinansiranje aktivnosti na unapređenju energetskih svojstava stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Bačka Palanka obaveštava građane, učesnike Javnog poziva za sufinansiranje mera energetske sanacije, porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada  koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode  na teritoriji opštine Bačka Palanka za 2022. godinu, da je danas, 23. septembra, objavila preliminarnu rang listu krajnjih korisnika za sufinansiranje mera energetske sanacije. Preliminarna rang lista je objavljena na oglasnoj tabli u prizemlju zgrade opštine Bačka Palanka, kao i na sajtu opštine “backapalanka.rs”, u odeljku “Energetska sanacija stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova”. Podnosioci prijava imaju pravo uvida u podnete prijave i priloženu dokumentaciju u roku od tri dana od dana objavljivanja ove liste. (kancelarija 14, prizemlje zgrade). Komisija obaveštava građane, koji su podneli prijave po ovom javnom pozivu, da će u periodu koji sledi, vršiti terenski obilazak radi uvida u stanje stambenih objekata sa liste, zaključno sa rednim brojem podnosioca prijave do kojeg su obezbeđena sredstva za subvencionisanje.

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić sa saradnicima, boravio je juče u radnoj poseti opštini Bačka Palanka. Nakon sastanka sa predsednikom opštine Branislavom Šušnicom i njegovim saradnicima u zgradi opštine, ministar je sa domaćinima obišao Pivnice i Despotovo. Ministar je obišao porodice koje su dobile bespovratna sredstva za kupovinu kuće na selu, a najavio je i nove državne subvencije.

Sutra, 24. septembra, u centru Bačke Palanke održaće se manifestacija „Bakin špajz“, sajam domaćih proizvoda. „Bakin špajz“ organizuje Udruženje građana „Stav“, uz podršku Turističke organizacije opštine Bačka Palanka, Opštine Bačka Palanka i organizacija „LAG Fruška gora – Dunav“ i „LAG Ravnica Bačke“. Manifestacija će trajati u periodu od 10 do 22 časa.

U Bačkoj Palanci u centru grada, 27. i 28 septembra, biće održana  Cvetna pijaca od 8 do 18 časova, u organizaciji tri bačkopalanačka udruženja „Tradicija i venčanja“, „Front potrošača“ i „Slovački informativni centar“.

Danas u 18 časova uz Narodnoj biblioteci “Veljko Petrović” biće dodeljene nagrade za najlepšu ljubavnu pesmu “Disovo zlaćano pero”. U muzičkom delu programa nastupiće kantautor i pesnik Goran Jović kao i članovi kluba klasične gitare “Akord”.

U Gradskom bioskopu 23. i 25. septembra od 19.00 a 24. septembra u Pivnicama u terminu od 18.00 časova biće prikazan animirani film „Kašej, kradljivac nevesti“, sinhronizovan na srpski jezik. Takođe u Gradskom bioskopu 23. i 25. septembra od 21.00 časa a 24. septembra u Pivnicama u terminu od 20.00 časova biće prikazan igrani film „Oslobođeno zlo“. Cena ulaznice za ove projekcije je 250 dinara.

U subotnjem izdanju “Nedeljnih novina”  moći ćete pročitati o  izveštaju sa sednice Skupštine opštine i Opštinskog veća, o poseti ministra Milana Krkobabića Bačkoj Palanci, o fotoreportaži iz Nove Gajdobre sa “Miholjskih susreta sela” i brojnim kulturnim i sportskim događajima.

Ovog vikenda igraće se utakmice sedmog kola Srpske lige grupa Vojvodina. OFK Bačka iz Bačke Palanke, na svom stadionu Slavko Maletin Vava dočekuje ekipu FK Tisa iz Adorjana. Mogu li izabranici Milana Mitrovića do novih bodova na domaćem terenu nakon dva poraza od Kabela, ostaje da se vidi sutra, 24. septembra od 15:30 časova.

U okviru 7. kola Područne lige “Sombor” za fudbalere, ekipa Budućnosti iz Mladenova u gostima se sastaje sa ekipom ŽAK-a iz Sombora, ČSK Pivara iz Čelareva dočekuje ekipu Sokola iz Nove Gajdobre, Budućnost iz Paraga u gostima će odmeriti snage protiv ekipe Tvrđave iz Bača. Ove utakmice biće odigrane sutra, 24. septembra, od 15:30 časova. Naša Zvezda iz Silbaša dočekuje ekipu Crvenke dok će ekipa Borca 46 iz Obrovca odmeriti snage na svom terenu protiv ekipe Borca iz Bačkog Gračaca. Ove utakmice biće odigrane u nedelju, 25. septembra, od 15:30 časova.

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi  117,30 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Prema informacijama Astronomskog društva “Ruđer Bošković” jesen je počela jutros u 03.03 sati u trenutku kada je Sunce bilo u ravni Zemljinog ekvatora, odnosno, kako kažu astronomi, kad prelazi sa severne na južnu nebesku populoptu. U trenutku kad nama počinje jesen za stanovnike južne Zemljine polulopte počinje proleće.

Do kraja dana promenljivo vreme uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Vetar slab i umeren. Najviša dnevna temperatura od 16 do 20 stepeni. U Bačkoj Palanci do kraja dana promenjivo oblačno sa sunčanim periodima, temperatura do 18 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.