Vesti 22.09.

Danas je održana 117. sednica Opštinskog veća Opštine Bačka Palanka, kojom je predsedavao  predsednik Opštinskog veća, Branislav Šušnica. Članovi veća  razmatrali su 9 tačaka dnevnog reda. Između ostalog Opštinsko veće je donelo rešenja o izmeni Rešenje o obrazovanju Saveta za javnu bezbednost. Članovi veća su dali saglasnost na donošenje Izmena programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine Opštine Bačka Palanka za 2022. godinu. Razmotren je Izveštaj o radu Predškolske ustanove „Mladost“ za radnu 2021/2022. godinu. Utvrđen je Predlog odluke o donošenju Plana detaljne regulacije opštinskog puta Tovariševo-Parage, predlog odluke o donošenju Plana detaljne regulacije opštinskog puta Silbaš – Pivnice. Sve tačke dnenog reda upućene su Skupštini opštine Bačka Palanka na dalje razmatranje i usvajanje. Doneto je rešenje o obrazovanju i imenovanju članova radnog tela za podršku podsticajnom roditeljstvu i razvoju dece.

Rok za prijavljivanje poslodavaca za program Moja prva plata ističe danas, a u drugoj fazi programa od 3. do 31. oktobra prijavljivaće se kandidati, tj. nezaposleni mlađi od 30 godina. U prvoj polovini novembra povezivaće se kandidati sa poslodavcima iz privatnog a u drugoj polovini sa poslodavcima iz javnog sektora. U decembru će prvo biti objavljene liste poslodavaca sa odobrenim pozicijama, a onda će se zaključivati ugovori između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavaca i izabranih kandidata. Cilj programa jeste da mladi steknu radno iskustvo i veštine koje će im pomoći u zapošljavanju, kao i da se privredi pruži podrška u rešavanju problema sa nedostatkom kadrova.

Vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana u sredu 28. septembra od 08 do 13 časova u prostorijama Crvenog krsta Bačka Palanka. “Mnoge operacije su zakazane za jesen, stoga je velika potražnja za jedinicama krvi, a krv uvek treba da čeka pacijenta, a ne pacijent krv”, stoji u saopštenju Crvenog krsta Bačka Palanka. Pozivaju se svi punoletni građani koji su zdravi i žele da daju krv, da se odazovu ovoj akciji.

Danas je nezaposlenima počela isplata redovne novčane naknada za avgust, a u petak je isplata privremene novčane naknade licima koja žive na ili izvan Kosova i Metohije.

JKP ”Komunalprokjekt” obaveštava stanovnike Despotova  da će sutra 23. septembra od 9 do 16 časova doći do prekida isporuke vode zbog dezinfekcije i ispiranja na vodovodnoj mreži u sledećim ulicama:  Vojvode Radomira Putnika od broja 95 do broja 187 I Dositeja Obradovića. Nakon završenih radova i ispiranja vodovodne mreže na hidrantima, neophodno je i da stanovnici pomenutih ulica otvore sva točeća mesta kako bi se isprale eventualne zaostale količine dezinfekcionog sredstva, ispiranje vršiti  u trajanju od pola sata. Mole se stanovnici da unapred obezbede rezerve vode za sopstvene potrebe. Stanovnici će moći koristiti pijaću vodu iz cisterne koja će biti stacionirana kod eko – česme.

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u ponedeljak, 26. septembra, celo naselje Tovariševo ostaće bez električne energije izuzev Vašarišta u periodu od 8 do 13 časova.

U subotu 24. septembra sa početkom u 12:00 ispred Kulturnog centra Čelarevo održaće se bazar.  Bazar organizuje KUD „Petar Kočić“, a izlagaće se hrana iz domaće radinosti i ručni radovi njegovih članova i njihovih porodica.

Od 27. do 29. septembra biće održan 28. Vojvođanski festival novih i kamernih teatarskih formi. U okviru Festivala biće odigrane tri pozorišne predstave: 27. septembra u 18.00 časova u sali Muzeja, pozorišna predstava „LEKCIJA“, 28. septembra u 18.00 časova u Gradskom bioskopu pozorišna predstava „NEKA BUDE ANONIMNO“ i 29. septembra u istom terminu u Gradskom bioskopu pozorišna predstava „BOING BOING“. Ulaz je besplatan.

Za vikend će biti odigrane utakmice 7. kola Vojvođanske lige “Sever” za fudbalere, ekipa Hercegovca iz Gajdobre dočekuje ekipu Obilića iz Zmajeva, utakmica će biti odigrana u nedelju 25. septembra od 15:30 časova. Ekipa Krila Krajna iz Bačke Palanke dočekuje ekipu Bajše, ova utakmica biće odigrana u subotu 24. septembra od 15:30 časova.

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi  117,30 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana promenljivo oblačno i hladno vreme uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, Najviša dnevna temperatura od 15 do 19 stepeni. U Bačkoj Palanci do kraja dana malo do umereno oblačno sa sunčanim periodima, uveče je moguća kiša, temperatura do 16 stepeni. Sutra ujutro hladno. Tokom dana i dalje sveže, na severu pretežno sunčano, a u ostalim krajevima promenljivo još ponegde sa kratkotrajnom kišom. Vetar slab, na istoku i umeren severozapadni. Jutarnja temperatura od 4 do 10, a najviša dnevna od 15 do 19 stepeni. U Bačkoj Palancu sutra promenjivo oblačno, temperatura do 18 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.