Vesti 22.05.

Zbog planiranih radova u elektromreži, u ponedeljak  povremeno bez električne energije od 08:00 do 14:00 časova, u naseljenom mestu Silbaš u delovima ulica Petar Drapšin od Vuka Karadžića do Branislava Nušića i Vuka Karadžića od Petra Drapšina do Svetosavske.

21. juna u Srbiji će se održati republički, pokrajinski i lokalni izbori. Dakle, istog dana imaćemo priliku da glasamo na nekoliko listića. S tim u vezi, Opštinska izborna komisija je na sednici održanoj 20. maja donela odluku da glasački listić, na izborima za odbornike Skupštine opštine Bačka Palanka, bude odštampan u boji lavande, a kontrolni list za proveru ispravnosti glasačke kutije u boji kajsije. Tako će se i na osnovu boje lakše raspoznavati koji su listići za koje glasanje.

Ministarstvo unutrašnjih poslova juče je raspisalo konkurs za upis 1.060 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) i to za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji, na koji se zainteresovani mogu prijaviti do 5. juna.  Od 1.060 polaznika Centra za policijsku obuku, 510 će se stručno osposobljavati za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, 250 saobraćajni policajac i 300 na radnom mestu granični policajac. Kandidati za polaznike imaju mogućnost da se prilikom prijave na konkurs izjasne za koje radno mesto  žele da prođu stručno osposobljavanje. Uslovi konkursa mogu se naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs  i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.

20. maja je održana treća redovna Skupština Crvenog krsta Bačka Palanka u mandatu 2018-2022, na kojoj je sekretar Branislav Šobot izneo finansijski izveštaj, izveštaj o redovnim akcijama Crvenog krsta, izveštaj o vanrednoj situaciji, kao i plan rada za naredni period . Članovi skupštine su pohvalili rad organizacije, i uputili samo reči podrške sekretaru, zaposlenima i volonterima, koji su, kao i do sada bili na visini zadatka kada je u pitanju pomoć najugroženijim stanovnicima naše opštine. Negujući volonterski rad, Crveni krst Bačka Palanka dokazuje da ima zainteresovane omladine koja je spremna na humana dela bez obzira što to trenutno možda i nije toliko popularno većini.

Kulturni centar Bačka Palanka uskoro kreće sa prikazivanjem filmova na otvorenom, tačnije u dvorištu Muzeja grada. Ovaj bioskop u dvorištu je potpuno spreman da ljubiteljima filmske umetnosti pruži ugođaj gledanja filmova na velikom platnu, čak i filmove snimljene u 3D tehnologiji, ali jedini problem su nestabilne vremenske prilike. Po rečima Olje Nađ direktorice našeg Kulturnog centra ovakvo prikazivanje filmova pratilo bi i obavezno poštovanje mera zaštite od korona virusa.

U subotnjem izdanju Nedeljnih novina, između ostalog, možete pročitati izveštaj sa sednice Opštinskog veća, novosti vezane za epidemiju korona virusa u Srbiji, o aktivnostima Crvenog krsta Bačka Palanka i Mesne zajednice Nova Gajdobra i izveštaj ombudsmana povodom Dana sećanja na žene žrtve nasilja.

Do kraja dana pretežno vedro. Maksimalna dnevna temperatura 20 stepeni. Po prognozi Hidrometeorološkog zavoda za vikend u Bačkoj Palanci više oblaka, u subotu, u toku dana, uglavnom bez padavina, uveče stiže jače naoblačenje sa kišom. U nedelju pretežno oblačno i svežije, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, promenljivog pravca. Jutarnja temperatura oko 10, maksimalna u subotu 22, u nedelju 19 stepeni. Početkom iduće sedmice nastavlja se period nestabilnog i relativno hladnijeg vremena.

Both comments and pings are currently closed.