Vesti 21.05.

Zbog planiranih radova u elektromreži sutra bez struje u Bačkoj Palanci od 11:00 do 12:00 časova potrošači u ulicama Drugo željezničko naselje, Šafarikova od pruge do Živojina Mišića, Živojina Mišića od broja 40 i 43  do broja 102 i 105  , Braće Novaka od Ž. Zrenjanina do broja  52 i 41 ,  Karađorđeva, st.zgrada Belotehna i Tehnoinvest , Ive Lole Ribara od Jug Bogdana do Šafarikove, Veselina Masleše od I.L.Ribara do Dunavske, Orahova, Dunavska od Jug Bogdana do Ž.Zrenjanina, Žarka Zrenjanina od JA do Dunavske , JA 42 ( Podunavlje  )  , JA 53  ( stambena zgrada “Petkovićgradnja”) Sportsko rekreativni centar “Tikvara”, “Građevinar-Nektar” upravna zgrada , upravna zgrada “Socijalno”  ( Žarka Zrenjanina  70), Jugoslovenske Armije od k. broja 17 i 28 do Žarka Zrenjanina i stambena zgrada u ulici Jugoslovenske  Armije 27. Sutra bez struje, od 08:30 do 14:00 časova naseljena mesta Neštin i Vizić, kao i sva vikend naselja na tom potezu.

Zbog radova na sanaciji čvorista, sutra u periodu od 08:00 do 14:00 časova, bez vode, u Bačkoj Palanci, ulice Majora Tepića, Crnogorska, Makedonska, Bosanska, Bihaćka, Grmečka, Marka Oreskovića, Banatska zgrade od broja 24 do 52 i Kumanovska izmedju Marka Oreskovića i Banatske, poručuju iz JKP Komunalprojekt. Zbog ovih radova biće smanjen pritisak vode u Novoj Palanci i u delu Sinaja.

Dom zdravlja “ dr Mladen Stojanović” Bačka Palanka i Institut za javno zdravlje Vojvodine, su počeli sa testiranjem na Covid 19 za državljane Republike Srbije i strane državljane koji putuju u inostranstvo ili državljane koji žele da skrate kućnu izolaciju od 14 dana. Testiranje se vrši na lični zahtev i košta 6000 dinara. Testiranje se ne naplaćuje maloletnim državljanima Republike Srbije, studentima državljanima Republike Srbije, studentima pripadnicima srpske nacionalne manjine koji su državljani susednih zemalja i Slovenije, a koji studiraju u Srbiji. Potvrda važi od dana izdavanja i biće napisana na srpskom i engleskom jeziku. Građani će potvrdu podizati u ambulanti gde su radili testiranje. Institut za javno zdravlje Vojvodine vrši testiranje svakog dana od 07:00 do 12:00 časova u trijažnoj prostoriji u zadnjem dvorištu zgrade, a u  Domu zdravlja u Bačkoj Palanci, uzorkovanje se obavlja u prostoriji izolacije, ulaz sa glavnog parkinga, od ponedeljka do petka, u vremenu od 07:00 do 12:00 časova. Više informacija o testiranju na Covid 19, možete dobiti na telefon 7550 384.

Od 13. maja, počele su prijave za korišćenje novih 400.000 vaučera za odmor u Srbiji. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je kontakt telefone za informacije o vaučerima. Građani i privrednici za dodatne informacije o vaučerima mogu pozvati brojeve: 011 2606-521 i 011 2606-576.

Povodom dana mesne zajednice Dunav Bačka Palanka, dodela sadnica baštenskog cveća biće organizovana, za sve sugrađane koji žive na teritoriji ove mesne zajednice, u petak 22. maja od 08:00 do 12:00 časova ili do isteka zaliha, na adresi Ive Lole Ribara 25.

Ustanova za sport i rekreaciju Tikvara, prošle nedelje je otvorila vrata svoje Hale za sportske organizacije. Trenažni proces se odvija po dosadašnjim terminima uz poštovanje preporučenih mera zaštite od korona virusa. Uz poštovanje dotičnih mera, u hali ima prostora i za rekreativce. Funkcionisanje otvorenog bazena u Bačkoj Palanci zavisiće od odluka na višim instancama, ali se u Ustanovi za sport i rekreaciju Tikvara nadaju da bi u julu moglo doći do konkretnijih informacija, možda čak i upotrebe bazena.

Do kraja dana promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima uz postepeno slabljenje vetra. Maksimalna dnevna temperatura 21 stepen. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci pretežno sunčano ali ipak malo hladnije. Vetar slab I umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura 6, a maksimalna u toku dana 19 stepeni. Za vikend više oblaka, u subotu suvo I toplije, u nedelju hladnije uz obilnije padavine.

Both comments and pings are currently closed.