Vesti 21.06.

Dvadeset peta sednica Skupštine opštine Bačka Palanka biće održana sutra, 22. juna, u 10,00 časova. Na dnevnom redu sednice između ostalog naći će se usvajanje zapisnika sa prethodnih sednica Skupštine opštine Bačka Palanka, donošenje Odluke o završnom računu budžeta opštine za prošlu godinu, donošenje Odluke o drugom rebalansu budžeta za ovu godinu, donošenje Odluke o izmenama i dopunama Odluke o pravima i uslugama u socijalnoj zaštiti, donošenje Plana razvoja Opštine Bačka Palanka 2022-2030. godine, kao i donošenje Odluke o izmenama i dopunama Odluke o pristupanju izradi lokalnog Plana upravljanja otpadom na teritoriji Opštine Bačka Palanka.

Sutra će u organizaciji Crvenog krsta Bačka Palanka i Dečijeg sela “Dr Milorad Pavlović” iz Sremske Kamenice, a na osnovu konkursa, Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demogrfiju i ravnopravnost polova, biti održan projekat “Unapređenje položaja dece i mladih kroz aktivnosti Crvenog krsta”, u odmaralištu Crvenog krsta, u Bagremari, sa početkom u 14 časova. Projekat će podržati i posetiti  pokrajinski sekretar Predrag Vuletić.

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u četvrtak 23. juna doći će do isključenja električne energije u periodu od 15 do 17 časova, u Bačkoj Palanci – Čelarevu i to na trafo stanci “Ristićev Put” (izvorište), trafo stranica “Tamana”, trafo stanica “Bačka Bilje”, trafo stanica “Ciglana Čelarevo”, trafo stanica “Jugopetrol” (Poloj) i salaši na Novosadskom putu između Bačke Palanke i Čelareva.

JKP “Komunalprojekt” obaveštava građene Bačke Palanke da će zbog hitnih intervencija na distributivnoj mreži, radovi najavljeni za danas biti odloženi do daljnjeg.

Sportsko mirovna manifestacija Trka mira biće održana od 25. juna do 2. jula. Po planu internacionalni tim Trke mira stići će u Bačku Palanku u subotu, 25. juna u 10:30 časova. Na svom putu kroz Srbiju u trajanju od 8 dana proći će kroz: Bačku Palanku, Novi Sad, Sremske Karlovce, Inđiju, Staru Pazovu, Novu Pazovu, Beograd, Grocku, Smederevo, Požarevac, Kostolac, Veliko Gradište, Golubac, Donji Milanovac, Kladovo i Negotin. Trka mira će ovog puta pratiti tok Dunava koji je ove godine proglašen “Rekom mira” u sklopu međunarodnog projekta svih podunavskih zemalja. U Trci mira će učestvovati oko 15 internacionalnih trkača i oko 15 domaćih. Duž trase će se priključivati i lokalni sportisti kao i građani koji budu želeli da učestvuju. Kulturni centar je suorganizator ove Manifestacije u Bačkoj Palanci. Sve osnovne škole iz naše opštine su pozvane da pošalju likovne radove učenika koji sadrže motive Dunava, mira i sporta a najuspešniji radovi će iz Beograda biti poslani u Rim i izloženi u Koloseumu. Takođe pripremljen je kulturno-umetnički program u kojem će učestvovati CTKU “Kosta Abrašević” KK “Zvono” i biće izloženi radovi dece škole crtanja i slikanja Tijane Sićević.

U Muzeju grada u subotu 2. jula u 18.00 časova biće održana promocija knjige Koračanje unatrag bačkopalanački rodoslovi „Maletini“ Jovana Kojića.

Završetak takmičenja letnje lige KSV za pionire 2008. godište donelo je još jedan uspeh ekipi KK Feniks. U poslednjem kolu su se sastali sa ekipom KK Hercegovac. Iako rezultat u ovoj utakmici nije bio bitan, pošto je Feniks i pre ovog susreta obezbedio prvo mesto, utakmica je bila veoma interesantna i dinamčna. Na kraju Feniks pobeđuje sa 79:65 i osvaja letnju ligu.

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi  117,40 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana naoblačenje koje će ponegde na severu usloviti kratkotrajnu kišu i pljuskove sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura od 28 do 32 stepena. U Bačkoj Palanci do kraja dana pretežno sunčano, uveče je moguća kiša praćena grmljavinom, temperatura do 29 stepeni. Sutra promenljivo oblačno i veoma toplo vreme, sa ređom pojavom kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab promenljiv. Jutarnja temperatura od 14 do 19 stepeni, a najviša dnevna od 29 do 31 stepen. U Bačkoj Palanci sutra pretežno sunčano, temperatura do 29 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.