Vesti 20.06.

JKP “Komunalprojekt” obaveštava građane da će zbog radova na sanaciji čvorišta u Bačkoj Palanci, sutra 21. juna, voda biti isključena u sledećim ulicama: Cara Lazara od Šumske do Miletićeve neparna strana, Vojvode Živojina Mišića od početka do Miletićeve, Branka Radičevića od početka do Miletićeve, Braće Novakov od Žarka Zrenjanina do Miletićeve, Drugo železničko naselje, Vašarište, Mihajla Pupina, Stevana Sremca, Majevička, Radnička od počekta do pruge, Karađorđeva, Rodoljuba Čolakovića, Gavrila Principa, Slobodana Penizića, Ive Andrića, Šumska, Žarka Zrenjanina od Cara Lazara do kraja, Šafarikova od Cara Lazara do kraja i Miletićeva od Cara Lazara do kraja neparna strana. Planirano vreme isključenja je od 7-15 časova. U slučaju kišnog vremena radovi se odlažu za naredni radni dan.

Zbog planiranih radova na električnoj mreži sutra, 21. juna, kompletno naselje Tovariševo, izuzev “Vašarišta“, ostaće bez električne energije, u periodu od 8 do 12 časova.

JKP “Komunalprojekt” obaveštava meštane Čelareva da će zbog radova na izvorištu od danas od 8 časova, do sutra, do 8 časova, doći do smenjenog pritiska vode u celom naseljenom mestu. Cisterna sa pijaćom vodom će biti stacionirana u centru sela.

Mobilne ekipe Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine tokom ove nedelje dežuraće u različitim mestima po pokrajini i prikupljati krv. Krv će se prikupljati u petak, 24. juna, u Mladenovu i Karađorđevu od 8 do 11 časova.

Međunarodna regata „Vode Vojvodine“, 12. po redu, održava se od 24. juna do 3. jula na vojvođanskim kanalima i rekama. Regata okuplja oko 300 učesnika, željnih avanture, a koji će ove godine sa skoro 100 brodova preći maršutu od 300 kilometara za 10 dana, na relaciji Novi Sad – Bački Petrovac – Ruski Krstur – Srpski Miletić – Sombor – Bezdan – Apatin Bogojevo – Bačka Palanka. Plovidbom se obeležava i Dan Dunava, 29. juna, kada će regataši biti gosti u Apatinu i učestvovati na manifestaciji povodom ovog „rečnog praznika“. Ovogodišnja tema regate je ekološke prirode i nosi slogan „Čista voda, čista ljubav“.

Danas, 20. juna, u sali Muzeja grada održaće se Koncert klase nastavnice klavira Smiljane Peranović, sa početkom od 19.00 časova. Ujedno, u sali će biti postavljena izložba slika učenika završnog razreda muzičke škole iz klase Smiljane Peranović i Nikole Radakovića iz Bača.

U organizaciji Književnog kluba DIS i Narodne bibloteke Veljko Petrović, u sredu 22. juna, od 19 časova, u gradskoj biblioteci održaće se promocija knjige „Priče iz stare škrinje“, autorke Aleks Saške. Aleks Saška ili Aleksandra Gajić  član je Udruženja pisaca Srbije i Udruženja srpskih književnika  u otadžbini i rasejanju – USKOR. Sem proze piše i poeziju, tako da je kao ljubitelj pisane reči, ujedno i autor velikog broja pesama i učesnik mnogih književnih konkursa.

Na tradicionalnom street volleyball turniru, koji je održan u Subotici, u subotu, 18. juna, učestvovalo je preko 130 ekipa iz regiona. OK Panonija, nastupila je sa ukupno 5 ekipa, godišta od 2007. do 2012. Ekipe 2007. i 2009. godište osvojile su prvo mesto, ekipe 2010. i 2011. godište osvojili su drugo mesto, dok je ekipa 2012. godište osvojila četvrto mesto
na turniru.

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi  117,40 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Leto ove godine počinje sutra, 21. juna, u 11.13 časova, dok će u isto vreme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti početi zima, saopšteno je danas iz Astronomskog društva ”Ruđer Bošković”. Na dan početka leta obdanica je najduža, a noć najkraća.

Do kraja dana pretežno sunčano i veoma toplo vreme. Najviša dnevna temperatura od 29 do 33 stepena. Tokom noći na severu naoblačenje, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a vetar će biti u skretanju na slab do umeren severozapadni. U Bačkoj Palanci do kraja dana sunčano i veoma toplo, temperatura do 33 stepena. Sutra nas očekuje prolazno naoblačenje koje će ujutru ponegde na severu i zapadu zemlje usloviti kratkotrajnu kišu i pljuskove sa grmljavinom. Jutarnja temperatura od 13 do 21 stepen, a najviša dnevna od 28 do 31 stepen. Sutra u Bačkoj Palanci malo do umereno oblačno, posle podne moguća je kiša praćena grmljavinom, temperatura do 29 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.