Vesti 18.06.

Učenici osmog razreda osnovnih škola u Srbiji danas su polagali završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja iz srpskog, odnosno maternjeg jezika. Sutra, 19. juna polažu matematiku, a 20. juna izabrani predmet. Roditelji će uvid u preliminarne rezultate na nivou škola i portalu Moja srednja škola imati u subotu 22. juna, a istog dana će moći da podnesu i prigovor na rezultate završnog ispita. Lista opredeljenja za upis u srednju školu moći će da se podnese putem portala Moja srednja škola i neposredno u školi 26. i 27. juna, dok će konačna lista opredeljenja (želja) biti objavljena 29. juna.

Zbog planiranih radova na električnoj mreži bez struje će u četvrtak, 20. juna, u periodu od 9 do 13 časova, ostati sledeće ulice u Novoj Gajdobri: Karađorđeva, Železnička, Proleterska, Školska od Maršala Tita do Karađorđeve, MaršalaTita od Školske do Železničke i Vodovod.

Tretmani protiv komaraca sa zemlje i iz vazduha u opštini Bačka Palanka, biće izvedeni u periodu od 20. juna do 5. jula, u prvom terminu sa povoljnim meteo uslovima, saopštila je novosadska „Ciklonizacija“. Upozoravaju se pčelari da je preparat toksičan za pčele, te da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od navedenih mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje jedan dan.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bačkoj Palanci uhapsili su meštanina V. K. (1978), zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo zlostavljanje i mučenje. Sumnja se da je, prošle noći, verbalno i fizički zlostavljao svoju emotivnu partnerku koja je, ujutru, skočila kroz prozor stana na prvom spratu. Tridesetšestogodišnja žena je medicinski zbrinuta u Kliničkom centru Vojvodine, a osumnjičenom je izrečena hitna mera zabrane prilaska i komunikacije sa oštećenom. Određeno mu je, takođe, zadržavanje do 48 sati i biće priveden, uz krivičnu prijavu, osnovnom javnom tužiocu u Bačkoj Palanci.

Godišnja izložba škole crtanja „Pogled u naša znanja“ biće održana u Muzeju grada u sredu, 19. juna, sa početkom u 20.15 časova i predstavlja retrospektivu dečijih radova i stvaralaštva u protekloj školskoj godini.

U Muzeju grada u četvrtak, 27. juna, sa početkom u 20.00 časova biće predstavljena osma knjiga Predraga Ž. Vajagića, bačkopalanačkog profesora pod nazivom „Fis i Zita“.

Na Gradskoj plaži u Bačkoj Palanci, u subotu, 29. juna, sa početkom u 17 časova, održaće se „Dan Dunava“, manifestacija za decu. Ovaj događaj, koji se održava svake godine, okuplja mališane i njihove porodice na kreativan i zabavan način. Posetioce očekuju brojne aktivnosti koje će obradovati decu svih uzrasta. Planirane su kreativne i likovne radionice, kao i dečija poezija na temu Dunava pod nazivom „Rastao sam pored Dunava“. Muzej grada Bačka Palanka priređuje izložbu škole crtanja i slikanja, a biće predstavljeni i crteži učenika OŠ Heroj Pinki.

Tokom prethodnog dana, u saobraćajnim nezgodama na našim putevima poginuo je 1, dok je povređen 41 učesnik u saobraćaju. Uprava saobraćajne policije podseća da od nedelje, 16. juna, u saobraćaju na putu mogu učestvovati isključivo laka električna vozila na kojima je postavljena identifikaciona nalepnica. Apeluje se na vozače lakih električnih vozila da poštovanjem propisa doprinesu svojoj bezbednosti.

Raspored sahrana za utorak, 18. juna na grobljima u opštini Bačka Palanka koja su pod ingerencijom JKP „Komunalprojekt“.

Gradsko groblje u Bačkoj Palanci

14:00 – Milivojević Zoran (1962)

Groblje u Gajdobri

15:00 – Čabrilo Ljubo (1956)

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,07 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana pretežno sunčano i veoma toplo vreme. Vetar slab, promenljiv. Najviša dnevna temperatura od 32 do 35 stepeni. U Bačkoj Palanci sunčano, temperatura do 33 stepena. Sutra pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura od 15 do 22, a najviša dnevna od 35 do 37 stepeni. Sutra u Bačkoj Palanci sunčano i jako toplo, temperatura do 37 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.