Vesti 17.07.

  • U nedelju 16. jula održani su izbori za članstvo u savet  Mesnih zajednica u Bačkoj Palanci. Protekli su mirno i bez nepravilnosti. Kandidature za članstvo je podnelo po 11 kandidata koliko je i traženo u Mesnim zajednicama. Izlaznost je, na sve ukupno 19 biračkih mesta, bila oko 10 procenata. U narednom periodu novi sazivi će održati prvu sednicu gde će usvojiti informaciju o održanim izborima i izabrati predsednika i zamenika predsednika, saveta Mesnih zajednica.
  • Zbog planiranih radova u elektro mreži sutra, 18. jula, povremeno bez električne energije ostaće potrošači u Obrovcu u ulicama: Krajiška , Kosovska, Zmaj Jovina i delovima ulica: Dunavska, Železnička, Hajduk Veljka, Kralja Petra Prvog, Živojina Mišića i Sime Šolaje od 08:00 do 14:00 časova. Sutra u Bačkoj Palanci bez struje, zbog radova, potrošači u delovima ulica Svetozara Markovića, Branka Radičevića i Živojina Mišića od 08:00 do 09;00 časova, kao i potrošači u ulicama Marka Oreškovića, Grmečka, Bihaćka, Bosanska, Makedonska, Crnogorska i Majora Tepića, stambene zgrade u Banatskoj ulici 1, 2 ,23, 25 i delovima ulica Kumanovska, Partizanska i 4. jula od 09:30 do 10:30. Sutra bez struje od 11:00 do 12:00 potrošači u ulicama Savska, Vukovarska, Užička i Banatska u Bačkoj Palanci.
  • Na osnovu ispitivanih mikrobioloških i fizičko-hemijskih parametara , uzorak površinske vode reke Dunav uzorkovane na mernom mestu Dunav, Bačka Palanka je umerenog ekološkog statusa, a jezera Tikvare dobrog ekološkog statusa te su kupanje i rekreacija dozvoljeni uz obavezno tuširanje posle boravka u vodi.
  • Kulturni centar Bačka Palanka obaveštava da uskoro počinje sa radom Škola glume za decu osnovnoškolskog uzrasta. Svi zainteresovani mogu da dođu na sastanak koji će biti održan sutra u 10.00 časova u Svečanoj sali Muzeja grada. Sve informacije i prijave na telefon 6041-644 i 064/8822 159 radnim danima od 7-14 i od 18-20 časova.
  • U utorak 18. jula u Svečanoj sali Muzeja grada  sa početkom u 11:00 časova održaće se kratak sastanak i dogovor o istorijskim radionicama koje će se sprovoditi u Bačkoj Palanci od 19. jula do 16. avgusta u Kultunom centru Bačka Palanka. Radionice su za decu uzrasta od 6 do 14 godina, a roditelji koji žele da prijave decu  mogu to uraditi na sastanku u utorak, ili putem telefona 064 8822159. Teme koje će se obrađivati su:” Iz života Karla Mezeija”, “Mali istoričar”, “Bačkopalanačka železnica i rečni saobraćaj” i “Napravi svoju razglednicu”. Predavači su diplomirani istoričar Dragana Petrić i master istorije Nikola Milivojević.
  • U okviru Bačka Palanka piano festa koji se već treću godinu održava u našem gradu, večeras u koncertnoj Sali Muzičke škole „Stevan Hristić“ koncert će održati Rasel Hiršfild iz SAD, jedan od osnivača ovog festivala. Početak je zakazan u 20:00 časova, a ulaz je slobodan.
  • Danas je održana akcija dobrovoljnog davanja krvi u Gajdobri. Krv je dalo 28 dobrovoljnih davalaca. Naredna akcija, u ovom mesecu, biće održana u obrovačkom Domu kulture i u prostorijama Mesne zajednici u Tovariševu 24. jula.
  • Do kraja dana  pretežno sunčano i malo toplije. Vetar slab promenljivog pravca. Maksimalna dnevna temperatura 28 stepeni. Po prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra nas očekuje vedro i nešto toplije vreme. Jutarnja temperatura 13, a maksimalna dnevna 30 stepeni. Do kraja nedelje meteorolozi prognoziraju sunčano i toplo vreme uz postepeni porast temperature do 36 stepeni, koliko se predviđa u petak i subotu.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply