Vesti 14.07.

 

  • Zbog planiranih radova u elektro mreži u ponedeljak 17. jula, povremeno bez električne energije ostaće potrošači u Neštinu u ulicama Radničkoj i Sutjeskoj od 08:00 do 12:00 časova, takođe, povremeno bez struje će ostati potrošači u Karađorđevu u ulicama Nikole Tesle, Miloša Crnjanskog, Desanke Maksimović i Upravna zgrada od 08:00 do 14:00 časova. U Bačkoj Palanci bez električne energije, zbog planiranih radova, ostaće potrošači u delovima ulica Svetozara Markovića, Branka Radičevića i Živojina Mišića od 08:00 do 09:00 časova, zatim od 09:30 do 10:30 potrošači iz ulica Marka Oreškovića, Grmečke, Bihaćke, Bosanske, Makedonske, Crnogorske, Majora Tepića i delovima ulica Kumanovske, Partizanske, 4. jula i stambene zgrade u Banatskoj ulici  1, 2, 23, i 25. Od 11:00 do 12:00 časova, u ponedeljak, bez stuje u ulici Savskoj, Vukovarskoj, Užičkoj i Banatskoj od broja 6 do broja 32, u Bačkoj Palanci.
  • Sutra 15. jula u koncertnoj sali muzičke škole “Stevan Hristić” u Bačkoj Palanci koncert kamerne muzike u izvođenju kamerenog sastava kog čine Miladin Stojaković-kontrabas i Jelena Minić-klavir kao uvertira za Bačka Palanka internacional piano fest koji se održava od 16. Do 23. jula. U tom period tokom pre podneva održavaće se individualni časovi i master klasovi renomiranih pijanista i pedagoga a u večernjim časovima koncerti istih. 16. jula, u koncertnoj sali muzičke škole, sa početkom u 20:00 časova klavirski koncert održaće jedan od osnivača ovog festivala Maurisi Martin iz Brazila. Ulaz na koncerte u okviru Bačka Palanka internacional piano festa je slobodan.
  • Ekološko udruženje seoskog turizma i ruralnog razvoja  ogranak Pivnice, uz podršku Turističke organizacije Bačka Palanka i Ekološkog omladinskog centra Bačka Palanka organizovali su manifestaciju pod nazivom „Organski market – Bačka Palanka“ koja se održava svake subote do 25. novembra, u centru grada na lokaciji između “Erste” banke i Pošte od 10 do 18 časova. Svoju robu, voće, povrće, prerađevine i pčelinje proizvode  plasiraju proizvođači koji imaju sertifikate i proizvode  po standardima organske proizvodnje.
  • Od 17. jula u Gradskoj galeriji u Bačkoj Palanci izložba fotografija Srđana Kirtića „Pogled na Aziju“. Izložba je prvi put predstavljena palančanima u okviru manifestacije „Noć muzeja“ 20. maja.
  • U subotnjem broju Nedeljne novine, između ostalih, donose tekstove: o izveštaju sa Skupštine opštine, najavi za izbore u gradskim mesnim zajednicama, o Dunavskom balu, plesnoj priči iz Amerike, dobitnicima DIS-ovog zlaćanog pera i brojnim sportskim događajima.
  • Fudbaleri Bačke u subotu će odigrati još dve pripremne utakmice pred početak Superlige Srbije. Protivnik “plavima” u 10:00 časova biće ekipa Odžaka a od 17:00 časova u kući fudbala Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi snage će odmeriti sa ekipom Zemuna. Nakon ove dve utakmice fudbaleri Bačke se vraćaju u Bačku Palanku i nastavljaju pripreme do početka sezone.
  • Danas, sutra i prekosutra, tačnije 14. 15. i 16. jula na jezeru Provala u Vajskoj održaće se treći turnir Vip beach Master  prvenstva Srbije u odbojci na pesku. Organizator takmičenja je Odbojkaški savez Srbije, a u pomoć su pritekli Vip i Huawei. Ulaz na sve mečeve je slobodan.
  • Do kraja dana pretežno sunčano i umereno toplo. Vetar slab promenljivog pravca. Posle podne naoblačenje ali bez padavina. Maksimalna temperatura u toku dana 27 stepeni. Po prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra nas očekuje malo do umereno oblačno i za stepen, dva hladnije vreme. Jutarnja temperatura 13, a maksimalna dnevna 25 stepeni. Do utorka prijatno toplo i suvo, a od srede ponovo preko trideset stepeni.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply