Vesti 16.11.

Juče je održana 165. sednica Opštinskog veća Opštine Bačka Palanka. Članovi veća  razmatrali su dve tačke dnevnog reda. Opštinsko veće je utvrdilo Predlog odluke o budžetu za 2024. godinu i Predlog kadrovskog plana Opštinske uprave Opštine Bačka Palanka za 2024. godinu, koji su upućeni Skupštini opštine Bačka Palanka na dalje usvajanje i razmatranje.

JKP „Komunalprojekt“ obaveštava građane da će zbog sanacije kvara u ulici Vojvode Živojina Mišića u Bačkoj Palanci doći do prekida isporuke vode u toj ulici od ulice Zmaj Jovina do Svetozara Markovića – parna strana.

I danas su nastavljeni protesti poljoprivrednika. Blokade su postavljene na izlasku iz Čelareva prema Novom Sadu i na izlasku iz Tovariševa prema Baču. Blokada je počela od 09:00 časova. Put će biti blokiran kao i prethodnih dana, sat vremena, a nakon toga pola sata će biti otvoren za saobraćaj. Tom dinamikom blokade će trajati do 16:30 časova.

Narodna biblioteka “Veljko Petrović“, organizuje u Gradskom bioskopu Bačka Palanka, premijeru predstve „Oluja“ autorski projekat bačkopalančanke Dragane Bosnić, danas, 16. novembra, od 19 časova. Ovaj projekat podržan je od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. U predstavi igraju: Ivana Tankosić, Mirjana Borković, Dragana Marjanović, Peša Mijanović, Milovan Velemir, Brana Ćulibrk, Maja Kojić, Živko Živković, multimedijalna podrška: Nenad Erečković. Ulaz na predstavu je besplatan.

U okviru 13. godina postojanja Noći pozorišta u Srbiji, od 17 do 19. novembra, u Gradskom bioskopu, sutra, 17. novembra, biće postavljena izložba „Daske koje znače više od života“, Istorijat pozorišta u Srbiji. Udruženje Petrovaradin medija, uz podršku kompanije Color media Communications, institucijalnu podršku Ministarstva kulture i Muzeja pozorišne umetnosti Srbije, realizovalo je projekat „Daske koje znače više od života“ gde je predstavljen istorijat pozorišta u Srbiji i njegov značaj za stvaranje nacionalnog identiteta. Izložba će biti postavljena u holu bioskopa u trajanju ova tri dana.

U Gradskom bioskopu u decembru će biti odigrane dve pozorišne predstave za decu  u izvođenju „Pozorišta sanjalište“ iz Novog Beograda. 02. decembra u 18.00 časova biće odigrana predstava  „VESELI MORNARI“, dok će 09. decembra u 18.00 časova biti izvedena predstava „PEPELjUGA“. Cena ulaznice za ove predstavu je 300 dinara.

Danas je Đurđic, jedna od najčešćih slava srpskih porodica. Ovaj Svetac je veoma poštovan u našem narodu. Slavi se dva puta godišnje – 16. novembra po novom kalendaru, kao Đurđic, praznik prenosa moštiju svetitelja u Palestinu i polaganja u velelepni, njemu posvećeni hram i 6. maja kao Đurđevdan, dan smrti Svetog Georgija, velikomučenika i borca za hrišćanstvo. Đurđic je slava ili preslava mnogih srpskih mesta i porodica.

Prethodnog dana na putevima u Republici Srbiji dogodilo se 122 saobraćajne nezgode, u kojima je povređeno 24, a poginuo je jedan učesnik u saobraćaju. Kako bi se očuvala bezbednost pešaka, Uprava saobraćajne policije sprovodiće aktivnosti pojačane kontrole u zonama pešačkih prelaza, a akcenat će biti na otkrivanju i sankcionisanju prekršaja prekoračenja brzine i nepropuštanja pešaka koji prelaze kolovoz. Pored toga, saobraćajna policija sankcionisaće i vozače koji ugrožavaju pešake nepropisnim preticanjem u zonama pešačkih prelaza. S obzirom da je trenutno period godine kada je obdanica kraća i kada najviše pešaka strada u saobraćajnim nezgodama, apeluje se na vozače da povećaju opreznost i smanje brzinu kretanja vozila, pre svega u zonama pešačkih prelaza.

Raspored sahrana za četvrtak, 16. novembra, na grobljima u opštini Bačka Palanka koja su pod ingerencijom JKP „Komunalprojekt“.

Gradsko goblje Bačka Palanka

12:00Aničin Miloš (1940)

Groblje u Obrovcu

12:00Savin Milanka (1959)

13:00Đukić Danilo (1948)

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,18 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana malo i umereno oblačno vreme sa sunčanim intervalima. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar. Najviša dnevna temperatura od 13 do 17 stepeni. Tokom noći postepeno naoblačenje sa zapada, u Vojvodini mestimično sa kišom. U Bačkoj Palanci do kraja dana malo i umereno oblačno sa sunčanim intervalima, tokom noći naoblačenje, temperautra do 15 stepeni. Sutra novo naoblačenje sa kišom, ujutru u severnim i zapadnim, pre podne i u centralnim, a posle podne i u ostalim predelima Srbije. Temperatura će biti u osetnom padu, a sa padom temperature kiša će krajem dana i tokom noći preći u sneg u brdsko-planinskim predelima. Jutarnja temperatura od 0 do 8, a najviša dnevna od 9 do 15 stepeni. Sutra u Bačkoj Palanci oblačno i kišovito, temperatura do 11 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.