Vesti 15.09.

U Srbiji i Republici Srpskoj danas, drugu godinu za redom, obeležava se Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Građani novi državni praznik provode radno, državne zastave su istaknute na svim javnim institucijama i preduzećima. Vlade Srbije i RS odlučile su da taj praznik bude 15. septembra, na dan kada je 1918. godine u Prvom svetskom ratu probijen Solunski front.

Danas su počeli radovi na sanaciji kolovoza Novosadskog puta od raskrsnice ulica Kralja Petra prvog, Svetozara Markovića i Grobljanske u Bačkoj Palanci. Tranzitni saobraćaj prema Novom Sadu i iz pravca Novog Sada je preusmeren na ulicu Ive Lole Ribara i Industrijski put.

Opština Bačka Palanka raspisala je konkurs za dodelu stipendija učenicima i studentima na teritoriji Opštine Bačka Palanka u školskoj 2021/2022 godini. Biće dodeljeno 60 stipendija za učenike i 90 stipendija za studente. Visina stipendije iznosi 4.000,00 dinara mesečno za učenike i 5.000,00 dinara mesečno za studente. Prijave na konkurs za učenike srednjih škola podnose se do 8. oktobra, a za studente od 8. oktobra do 8. novembra. O prijavi i uslovima konkursa u zgradi Opštine Bačka Palanka, soba broj 5.  Odluku o dodeli stipendija doneće Komisija za dodelu stipendija učenicima i studentima u roku od 30 dana od dana zatvaranja konkursa. Rezultati konkursa će biti objavljeni na oglasnoj tabli u zgradi Opštine Bačka Palanka.

U sklopu projekta Kultura iz mog ugla, u foajeu Gradskog bioskopa sutra 16. septembra u 19.00 časova biće otvorena izložba radova Sanje Peulić iz Bačke Palanke. U radu koristi mnoge tehnike: Line art koristeći tanki marker ili crnu gel hemijsku, slikanje akvarelom na papiru, realistično crtanje i senčenje olovkom, line art sa hintovima boje a oprobala se i u slikanju na platnu koristeći akrilne boje. Izložba će biti otvorena naredne dve nedelje.

Do kraja dana sunčano i toplo vreme. Vetar slab, promenljivog smera. Najviša dnevna od 30 do 32 stepena.U Bačkoj Palanci sunčano, temperatura do 32 stepena. Sutra nas očekuje takođe toplo vreme, umereno oblačno, u većini mesta suvo, ponegde je moguća kratkotrajna slaba kiša. Vetar slab, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 19, najviša dnevna od 30 do 33 stepena.

Both comments and pings are currently closed.