Vesti 14.09.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 591 novih slučajeva od korona virusa. Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe od 20 do 39 godina i od 40 do 59 godina. U strukturi obolelih dominiraju nevakcinisane osobe svih uzrasta. U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 11102. Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao nepovoljnu. U ovom trenutku na teritoriji 41 opštine i gradova situacija je vanredna, a u 4 opštine situacija je nepovoljna.

JP Standard Bačka Palanka, obaveštava građane da će sutra 15. septembra u sklopu radova na sanaciji kolovoza Novosadskog puta, započeti radovi na sanaciji raskrsnice ulica Kralja Petra prvog, Svetozara Markovića i Grobljanske u Bačkoj Palanci. Za vreme trajanja radova saobraćaj na raskrsnici će biti potpuno obustavljen i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. Tranzitni saobraćaj prema Novom Sadu i iz pravca Novog Sada će biti preusmeren na ulicu Ive Lole Ribara i Industrijski put. Mole se učesnici u saobraćaju da za vreme trajanja radova povećaju pažnju i poštuju postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Crveni krst Bačka Palanka zbog velike nestašice krvi, već mesecima apeluje na dobrovoljne davaoce krvi kao i na organizacije Crvenog krsta da se organizuje, pored redovnih, još akcija dobrovoljnog davanja krvi (DDK). Zavod za transfuziju krvi Vojvodine i organizacija Crvenog krsta Bačka Palanka zajedno sa udruženjem ljubitelja motora i rokenrola organizuju vanrednu akciju dobrovoljnog davanja krvi u subotu 18. septembra na fudbalskom terenu u Viziću povodom 10. jubilarnog Moto skupa u Viziću. Krv se može dati u periodu od 10 do 16 časova.

U sklopu projekta “Kultura iz mog ugla”, u foajeu Gradskog bioskopa 16. septembra u 19.00 časova biće otvorena izložba radova Sanje Peulić iz Bačke Palanke. U radu koristi mnoge tehnike: Line art koristeći tanki marker ili crnu gel hemijsku, slikanje akvarelom na papiru, realistično crtanje i senčenje olovkom, line art sa hintovima boje a oprobala se i u slikanju na platnu koristeći akrilne boje. Izložba će biti otvorena naredne dve nedelje.

U Gradskom bioskopu od 17. do 22. septembra (petak – sreda) biće prikazan domaći film „TOMA“.  Cena ulaznice 350 dinara, dok će 19. septembra od 11.00 časova u terminu nedeljnog matinea, kao i 20. i 21. septembra (ponedeljak i utorak) od 16.00 časova biti prikazan animirani film „MALI ŠEF – PORODIČNI BIZNIS“ u 3d projekciji, sinhronizovan na srpski jezik. Cena ulaznice je 300 dinara.

Do kraja dana sunčano i toplo vreme, vetar slab, promenljivog smera, najviša dnevna temperatura od 28 do 32 stepena. U Bačkoj Palanci maksimalna dnevna do 30 stepeni. Sutra nas očekuje još jedan sunčan i topao dan. Vetar slab, promenljivog smera. Najniža temperatura od 7 do 17, najviša od 29 do 32 stepena.

Both comments and pings are currently closed.