Vesti 15.01.

Dvadeseta sednica Opštinskog veća održaće se u utorak 19. januara u velikoj sali zgrade Skupštine opštine Bačka Palanka, sa početkom u 9,00 časova. Za sednicu je predložen sledeći dnevni red:  Utvrđivanje predloga Rešenja o davanju saglasnosti na Plan i Program rada i Finansijski plan Narodne biblioteke „Veljko Petrović“ za 2021. godinu kao i  Ustanove za sport i rekreaciju „Tikvara“, i  Doma zdravlja „Dr Mladen Stojanović “ Bačka Palanka. Takođe, tačke dnevnog reda su i donošenje Rešenja o davanju saglasnosti na finansijski plan Mesnih zajednica Nova Gajdobra, Tovariševo i Karađorđevo.

Poreska uprava će tokom naredne nedelje od 18. do 25. januara svim preduzetnicima – paušalcima dostaviti elektronska rešenja o utvrđenim poreskim obavezama za 2021. godinu. Poreski obveznici se dodatno mogu informisati i u Kontakt centru Poreske uprave na brojeve telefona 0700 700 007 i 011/331 01 11, kao i na šalteru „Vaš poreznik“ u 37 filijala širom Srbije.

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine najavio je da će mobilne ekipe ove ustanove tokom naredne nedelje prikupljati krv u više mesta po Vojvodini. U utorak, 19. januara, krv se može donirati u Zdravstvenoj stanici u Obrovcu od 8 do 10 časova i u mesnoj zajednici u Tovariševu od 10:30 do 12 časova.

Drugo polugodište za učenike počinje u ponedeljak, 18. januara, a nastava će se odvijati po modelu koji je primenjivan od 1. septembra 2020. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Fudbaleri Bačke će od danas pa sve do 24. januara boraviti u Puli gde će u periodu od 8 dana odigrati 3 kontolne utakmice. Prvu utakmicu “Plavi” igraju već u nedelju, 17. januara sa ekipom Opatije, zatim 20. Januara sa ekipom Gorice i pred polazak nazad u Bačku Palanku, Bačka će odigrati utakmicu sa Ljubljanskom Olimpijom 23. Januara. Linog Long Superliga Srbije nastavlja se 6. februara kada Bačka na svom terenu dočekuje ekipu Mačve iz Šapca.

Vreme do kraja dana hladno, po kotlinama maglovito. Uveče ponegde moguć je slab sneg. Temperatura u blagom padu. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najviša  dnevna u Bačkoj Palanci 1 stepen. Sutra pretežno oblačno i hladno, ponegde slab sneg. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -9 do -4 stepena, najviša od -4 do 0 stepena. U nedelju pretežno oblačno i hladno, mestimično sneg uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -10 do -5 stepeni, najviša od -4 do -2 stepena.

Both comments and pings are currently closed.